NIEUWSBRAND CHEMELOT

Brand op Limburgs chemiecomplex Chemelot onder controle

Op het Limburgse complex voor de chemische industrie Chemelot, nabij Geleen, is zondagavond omstreeks zeven uur brand uitgebroken bij een rubberfabriek. In de omgeving gingen sirenes af om omwonenden te waarschuwen, de Zuid-Limburgse brandweer rukte uit en kreeg het vuur vrij snel onder controle.

Industrieterrein Chemelot. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
Industrieterrein Chemelot.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Er was vrees dat bij de brand chemische stoffen waren vrijgekomen, maar een woordvoerder van Chemelot zegt dat daarvan geen sprake is. ‘Onze teams hebben in de omgeving niets gemeten. De sirenes gingen af als voorzorg, om omwonenden te waarschuwen terwijl wij onderzoek doen.’

Eerder was er sprake van een tweede brand, maar dat berustte op een misverstand. Rook veroorzaakt door de brand in de rubberfabriek kwam elders op het industrieterrein naar buiten.

Het industrieterrein Chemelot is de afgelopen jaren enkele keren in opspraak geweest wegens vermoedens van onveiligheid. Na vier incidenten in 2016, waarbij één dode viel, concludeerde de Onderzoeksraad voor de Veiligheid dat de situatie in Chemelot te wensen overliet. Eind vorig jaar meldde de OVV dat een verbetertraject was ingezet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden