Bram Moszkowicz uit familiebedrijf

Advocaat Bram Moszkowicz is uit de maatschap met zijn twee broers gestapt. Max en David Moszkowicz gaan verder zonder de beroemdste telg van de advocatenfamilie.

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER

AMSTERDAM - Volgens het persbericht dat het kantoor dinsdag verspreidde, wordt met deze zet de 'juridische situatie in overeenstemming gebracht met de feitelijke werkelijkheid dat mr. Abraham Moszkowicz naast de advocatuur ook nog andere werkzaamheden verricht'.

Zo schuift Bram Moszkowicz geregeld aan in het televisieprogramma RTL Boulevard om als 'crimedeskundige' misdaadnieuws te duiden. In dat programma zei Moszkowicz dinsdagavond dat hij ook bezig is met twee andere televisieprojecten en dat dat de reden is van zijn vertrek uit de advocatenmaatschap.

In de editie van weekblad Vrij Nederland die vandaag verschijnt, wordt een andere uitleg gegeven aan zijn vertrek. Moszkowicz raakte vorig jaar in opspraak omdat hij in de clinch ligt met de Belastingdienst. Die zou ruim 1 miljoen euro claimen van de advocaat wegens verzwegen inkomsten. Een bron in het weekblad stelt dat de Maastrichtse tak van de advocatenfamilie bang is dat Brams problemen met de fiscus ook op hen afstralen.

Bram Moszkowicz was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. In RTL Boulevard zei hij dat het conflict met de fiscus geen rol speelt in de zakelijke breuk met zijn broers. 'Ik ga naast de advocatuur ook iets anders doen. Dat past niet binnen de maatschap. Het conflict met de Belastingdienst is niet de reden.'

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden