Boze Bokito maakt er een potje van

Een teamleider die zijn mensen dreigt te ontslaan en begint te schreeuwen als dingen niet gaan zoals hij wil. En die bovendien niet wil praten over een (mondeling) beloofde contractverlenging en een schriftelijk toegezegde salarisverhoging. Voor de 34-jarige Maarten is het daarom de laatste tijd niet meer zo leuk op het werk. Negen maanden geleden kwam de universitair geschoolde applicatiebeheerder bij het bedrijfsbureau werken. Hij verdient 3148 euro bruto voor een 32-urige werkweek. Het afgelopen jaar heeft het bureau een reorganisatie achter de rug en er komt een tweede ronde aan. Maarten werkt hard en heeft het afgelopen jaar een uitstekende beoordeling gehad. Hij vindt het moeilijk om zijn teamleider op de beloofde contractverlenging en salarisverhoging aan te spreken en vraagt zich af hoe hij het beste kan handelen.

© thinkstock Beeld
© thinkstock

Schakel de vakbond in
Als het allemaal zo erg is als het bij me binnenkomt, zou ik ervoor zorgen, dat je in elk geval krijgt wat overeengekomen is, zoals die salarisverhoging. Als vakbondslid kun je daar gratis hulp bij krijgen tot bij de rechter aan toe. Hou je niet in en ga ervoor. Zorg ook dat je je zeer positieve beoordeling op papier krijgt, want die kan je later behulpzaam zijn.

Je teamleider gedraagt zich als ik het goed lees als een boze Bokito. Kies er niet voor om het hem naar de zin te maken alleen maar voor een contractsverlenging. Dan zit je daar nog langer in die situatie. Zoek steun bij je collega's, kijk of zij er net zoveel last van hebben, bundel ervaringen in een zwartboek, formuleer duidelijke eisen en stel het gezamenlijk aan de orde bij de naasthogere leidinggevende of de directie. En betrek de OR erbij. Schakel de vakbond in als het een cultuurprobleem van de organisatie is. Ga voor een normale omgang. Eis duidelijkheid over (heldere condities van) contractsverlenging, etc.. Deze Bokito moet terug het hok in en liefst vervangen worden. Vind de kracht in jezelf en laat je niet op je kop zitten. Kies je eigen weg. Desnoods elders als ze je niet waard zijn.

Frank Knauf, adviseur beloning & functiewaardering, FNV Bondgenoten


Geen goede werkgever
Uw leidinggevende maakt er werkelijk een potje van. Het niet nakomen van gemaakte afspraken en ongegrond dreigen met ontslag getuigen niet bepaald van goed werkgeverschap. Indien de toezegging tot salarisverhoging schriftelijk is vastgelegd -het liefst ondertekend door beide partijen, bijvoorbeeld in een beoordelingsformulier- kan uw werkgever deze niet zomaar weigeren.

U kunt verschillende dingen doen, maar stel uzelf eerst de volgende vragen: Heeft u het naar uw zin in uw huidige baan? Hoeveel werk wilt u ervan maken? En wenst u überhaupt nog wel voor deze werkgever te blijven werken in de toekomst?

De eerste stap is (nogmaals) uw leidinggevende confronteren met de gemaakte afspraken ten aanzien van de salarisverhoging en aangeven dat u het erg vervelend vindt dat deze nog niet zijn nagekomen. Wat is hiervan de reden, u functioneert immers goed? Ten tweede: ga na of u de enige bent met deze ervaring, en zoek het eventueel gezamenlijk hoger op. Ga eens te rade bij de ondernemingsraad of vakbond. En tot slot: win juridisch advies in; met schriftelijk vastgelegde afspraken staat u waarschijnlijk sterker dan u denkt. U hoeft hier niet direct iets mee te doen, maar het kan zelfvertrouwen geven voordat u het gesprek aan gaat. Veel bedrijven zitten op dit moment te springen om goede functioneel- en applicatiebeheerders. Houd uw ogen open, misschien komt er een mooie kans voorbij die u niet kunt laten lopen..

Maartje Elderhuis, beloningsadviseur Berenschot.


Meteen solliciteren en vertrekken
U vraagt zich het een en ander af en dat doe ik ook! Als uw kennis en ervaring in de arbeidsmarkt gewild is, zou ik meteen gaan solliciteren en vertrekken. Een dreigende leidinggevende die zijn mondelinge en schriftelijke afspraken niet nakomt, daar moet u niet mee willen werken. Gezien uw positie, u heeft een jaarcontract, gaat u hoogstwaarschijnlijk toch aan het kortste eind trekken. Maar dan adviseer ik u strijdend ten onder te gaan. 'Der Tod oder der Gladiolen', zou Louis van Gaal zeggen.

Blijf de komende tijd uw best doen, probeer te ontdekken hoe de haasjes lopen en hoe het wild wordt afgeschoten. U kunt natuurlijk ook eens een weekendje besteden aan het bestuderen van de laatste drie jaarverslagen. Weet u meteen wat er speelt en waarom uw baas soms zo moeilijk doet.

Verzamel informatie en munitie om goed beslagen ten ijs te komen. Ga het gesprek met uw leidinggevende aan en dan maar zien wat er van komt. Als u dit soort misstanden niet aankaart, houdt u ze niet alleen in stand, maar krijgt u ook spijt. En u moet natuurlijk nooit spijt krijgen van de dingen die u niet hebt gedaan. Zie het een vervelende maar leerzame werkervaring.

Jacco van den Berg Training & Advies


Verdien ik wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies. VKbanen beantwoordt al je beloningsvragen.
Mail de volgende gegevens en je vraag naar banen@volkskrant.nl: naam, e-mailadres, leeftijd, functie, bruto jaarsalaris en opleiding. Als je vraag geschikt is, sturen we hem naar ons panel van experts. Zij zullen zich erover buigen. (foto thinkstock)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden