Bossche rugbyer vindt vrouwenlijk tijdens zoeken bal

Een jeugdige rugbyspeler heeft zaterdagochtend in Den Bosch een dode vrouw gevonden in de bosjes. Volgens de politie zijn er op het eerste zicht geen aanwijzingen van een misdrijf en moet het stoffelijk overschot er al een tijdje hebben gelegen. Onderzoek moet de doodsoorzaak uitwijzen.

Caspar Naber
Het terrein van rugbyclub The Dukes in Den Bosch waar de gruwelijke ontdekking werd gedaan. Beeld Google Street View
Het terrein van rugbyclub The Dukes in Den Bosch waar de gruwelijke ontdekking werd gedaan.Beeld Google Street View

De jongen, een jeugdspeler van rugbyclub The Dukes, ging een bal ophalen die over de afrastering was gevlogen en in het groen bij het sportterrein aan de Hekellaan was beland. Daar zag hij tot zijn grote schrik het lichaam liggen.

'Huilen'
'Ik keek een beetje rondom een boom, waar de bal zou moeten liggen en toen zag ik die vrouw liggen. Eerst geloofde ik het niet maar toen ik nog een keer keek, wist ik het zeker,' zo verklaarde hij tegenover Omroep Brabant. De rugbyer zegt dat hij erg droevig werd van de aanblik. 'Ik moest ervan huilen, haar gezicht was helemaal paars.'

De identiteit van de vrouw is nog niet bekendgemaakt.

Slachtofferhulp
De rugbyspeler en zijn team waren aan het trainen voor een wedstrijd. De training werd beëindigd na de ontdekking van het lichaam. Dat lag pal achter het rugbyveld in de bosjes. 'De vinder van het lichaam heeft slachtofferhulp gekregen,' verklaart voorzitter Mark Warner van The Dukes tegenover het AD.

Hij merkt op dat het terrein van de rugbyclub in een openbaar en vrij toegankelijk park ligt. 'Er zijn wandel- en fietspaden. Het lijk is weliswaar pal achter het rugbyveld gevonden maar lag niet op het grondgebied van de club. Mede daardoor kan ik weinig zeggen over de zaak,' aldus de voorzitter.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden