Borstvoeding en stresspreventie

Borstvoeding..

In de Arbeidstijdenwet staat dat vrouwen de eerste negen maanden na de bevalling het werk mogen onderbreken voor het geven van borstvoeding of om moedermelk af te kolven. Dit mag zo vaak en zo lang als nodig is, maar in totaal niet meer dan een kwart van de werktijd. De werkgever moet deze tijd doorbetalen en is verplicht een ruimte beschikbaar te stellen voor het kolven. Deze afsluitbare ruimte moet beschikken over stromend water en een koelkast. Als er geen ruimte is, moet de werkgever de werkneemster in de gelegenheid stellen thuis te voeden of te kolven.

Verder op de site: een overzicht van de wettelijke regelingen, informatie over borstvoeding en de vorderingen in de ontwerpwedstrijd voor een mobiele kolffaciliteit.

In en uit balans

In de zorg en het onderwijs verdwijnen relatief veel jonge vrouwen naar de WAO. Bij deze groep blijkt de balans tussen werk en privaak verstoord. Het project 'Gezonde Balans', een samenwerking tussen de Provinciale Vrouwenraad Zuid-Holland en enkele emancipatiesteunpunten, probeert iets aan deze verstoorde verhoudingen te doen. Met een website vol goede raad, verwijzingen naar 'slowlife-sites' en stresstesten, kunnen werknemers die kampen met stress of anderszins een druk leven leiden zien of de balans nog een beetje in evenwicht is

Stress herkennen

Voor werknemers in uitvoerende of leidinggevende functies schreven de psychologen Fieke de Leeuw en Arno van Dam, beiden werkzaam bij de GGZ in Westelijk Noord-Brabant, een handzaam boekje over stress. In het boekje, dat lijkt op een werkboek met ruimte voor observaties en aantekeningen, wordt ruim aandacht gegeven aan het herkennen van stress en de preventie daarvan op het werk. Lezers wordt voorgehouden zich assertiver op te stellen, hun leven niet te laten leiden door werk alleen en biedt handvatten om de controle over tijd en taken weer terug te nemen.

Verlofregelingen

Wanneer werknemers in de privtuatie geconfronteerd worden met een onverwachte situatie zoals een sterfgeval of een ziek kind, dan worden doorgaans een of meerdere dagen vrij genomen. Van het calamiteitenverlof, dat hiervoor speciaal in het leven is geroepen, maakt maar 5 procent van de werknemers gebruik. Ook zegt het merendeel van de werknemers geen behoefte te hebben aan voorzieningen als verlofsparen en loopbaanonderbreking. Dat zijn de conclusies uit een SCP-onderzoek naar het gebruik van verlofregelingen, dat ook in boekvorm beschikbaar is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden