Bonuscultuur kan echt niet meer

Er is de laatste jaren veel veranderd in het gedrag van bankiers. De nieuwe generatie bankiers staat niet meer tussen de mensen, omdat zij in een virtuele economie hun geld verdienen....

Thijs Berman

Jarenlang hebben de PvdA en de vakbonden de bonuscultuur ter discussie gesteld. Kennelijk is het bankiersvak niet iets waarin men nog plezier beleeft aan het dienstbaar zijn aan de ander. De oud-ambtelijke structuur van het bankwezen is sluipenderwijs getransformeerd in een geoliede machine van prestatiegedreven managers. Hier is in essentie niets mis mee. Bonussen zijn instrumenten om mensen te belonen voor uitzonderlijke prestaties of omdat zij zich structureel meer hebben ingezet dan collega’s. Waar het fout gaat, is wanneer de bonus een doel op zich wordt en niet het middel om dat doel te bereiken.

De maatschappij kan het zich niet nog eens permitteren om de financiële sector geheel vrij te laten in het bepalen van haar bonusbeleid. Het bereikte Europese compromis zet eindelijk een stap in de richting waar de sociaal-democraten zich altijd hard voor hebben gemaakt. Zo zullen bankiers niet meer dan 30 procent van hun bonus direct kunnen ontvangen. Het overige deel wordt veel later uitbetaald, voor de helft in aandelen en bovendien gekoppeld aan lange termijnprestaties. De riante gouden handdrukken zullen worden beperkt en bonussen worden meer gekoppeld aan het basissalaris en de prestaties van het bedrijf.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden