Bonus voor meer Numico-verkopen

Topmanagers van Numico kunnen bonussen verdienen die oplopen tot 140 procent van het jaarsalaris. De hoogte van deze extra beloningen is afhankelijk van de groei in omzet en bedrijfsresultaat die deze managers realiseren....

Numico zet de laatste jaren steeds vaker nieuwe producten op de markt. Maar ze zijn moeilijk aan de man te brengen. In Zweden probeert Numico bijvoorbeeld een pre-operatief drankje te introduceren. Maar het lukt het bedrijf maar niet om de artsen van de noodzaak van het product te overtuigen. De meeste artsen, gewend aan de traditie om patiënten met een lege maag op de operatie-tafel te krijgen, kunnen er moeilijk aan wennen. Volgens Numico hebben de patiënten het drankje juist nodig om snel te herstellen.

In eigen land verkoopt Numico sinds kort een drankje waarmee astma-patienten hun ademhalingsklachten kunnen terugdringen. Ook dit product - half voedingsmiddel, half medicijn - loopt nog geenszins. Een interne reorganistie, waarvan de bonussen deel uitmaken deel, moet daar wat aan doen. De 'ingeslapen en eigenwijze' landenorganisaties moeten zich meer op verkoop richten.

Ondanks de zorgen over de nieuwe producten was 1998 een goed jaar voor Numico. De omzet steeg met 8,6 procent naar 3,2 miljard gulden, de winst met 17,6 procent tot 339 miljoen gulden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden