BolsWessanen schrapt opnieuw honderden banen

Drank- en voedingsconcern BolsWessanen gaat opnieuw reorganiseren. De herstructurering, op advies van management consultants van bureau A.T. Kearney, kost enkele honderden arbeidsplaatsen....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Ook de top van BolsWessanen zal worden geherstructureerd. In plaats van een driekoppige raad van bestuur en vijf groepsdirecteuren zal het bedrijf vanaf volgend jaar worden geleid door een concerndirectie met vijf leden. Naast de huidige bestuursleden A. Zondervan en H. Broeksma zullen ook C. Baars, R. van Ogtrop en R. Thorne in de directie plaatsnemen.

BolsWessanen hoopt dat de resultaten van de reorganisaties al in de cijfers over 1997 merkbaar zijn. In het tweede halfjaar van 1996 zullen de herstructureringen het bedrijf nog een buitengewone last van 10 tot 15 miljoen gulden opleveren. BolsWessanen verwacht dat de winst over het gehele jaar daardoor zo'n 10 procent lager zal uitkomen dan over 1995.

Woensdag maakte BolsWessanen bekend dat de winst uit gewone bedrijfsuitoefening over de eerste zes maanden van dit jaar met 68,9 miljoen gulden 21,6 procent lager is dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst van het bedrijf lag in de eerste jaarhelft nog lager, op 63,5 miljoen gulden. Dit komt door een verlies van 5,4 miljoen gulden dat BolsWessanen heeft geleden op de verkoop van de Duitse drankenfabrikant Strothmann.

De grootste daling van de resultaten vond plaats bij de 'overige consumentenproducten'. Vooral door de slechte gang van zaken op de markt voor ontbijtgranen daalde het bedrijfsresultaat met 29 procent tot 35,6 miljoen. In de overige sectoren was de situatie niet veel beter. Bij de dranken daalde de omzet met 18 procent en de winst met bijna een kwart. In de zuivelsector daalde het resultaat met 17 procent.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden