Böhler en Koppe nieuwe advocaten prinses Margarita

Britta Böhler en Victor Koppe zijn de nieuwe advocaten van prinses Margarita. De twee verdedigden recent nog Volkert van der G., samen met hun kantoorgenoot Franken....

ANP

De raadslieden namen eind juni op verzoek van de prinses de taak van hun collega's P. Nicolaï en J. Pen over, zo erkende Böhler zaterdag.

Margarita zei de samenwerking met Nicolaï en Pen op. Waarom wil niemand van de betrokkenen vertellen.

Margarita trok Nicolaï en Pen in februari aan voor een schadeclaim tegen de Staat. De prinses en haar man, Edwin de Roy van Zuydewijn, deden dat, omdat ze volgens eigen zeggen door het Koninklijk Huis zouden zijn tegengewerkt. Daardoor leed het bedrijfje van De Roy van Zuydewijn schade, stellen Margarita en haar man.

In maart heeft het echtpaar ook aangifte gedaan tegen voormalig premier Kok en ex-minister van Binnenlandse Zaken, De Vries. Margarita heeft in mei samen met haar man uitgebreid met de rijksrecherche gesproken, om de aangifte toe te lichten.

Het paar beschuldigt de vroegere bewindslieden van valsheid in geschrifte, schending van het ambtsgeheim, oplichting en ambtsdwang.

Ze zijn ook van mening dat bewindslieden ten onrechte hebben verzuimd te onderzoeken of leden van het Koninklijk Huis hun privacy hebben laten schenden.

Margarita en Edwin vertelden dit jaar in HP De Tijd en ook in het Duitse weekblad Stern, dat leden van het Koninklijk Huis hen hebben gedwarsboomd.

Verder gaven ze aan dat het hof ten onrechte de inlichtingendienst onderzoek liet doen naar - de door Margarita's familie onwelgevallige - Edwin.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden