Boerin Bertie melkt geen koeien, maar huisjes

De wijze rodeloperlessen van de Grammy-uitreiking en het leukste BZV-nieuwtje.

Boer zoekt vrouw Beeld KRO / NCRV
Boer zoekt vrouwBeeld KRO / NCRV

IJzig

Het was een week vol lessen over het geven van interviewtjes op de rode loper. Nu hebben wij gewone stervelingen daar ogenschijnlijk weinig aan, maar je kunt ze ook toepassen in settings als de kantoortuin.

Les 1: als iemand je een domme vraag stelt, laat dan een stilte vallen, doe alsof je hem niet snapt en kom met snedige repliek. Dit deed Kanye West toen een reporter bij de rode loper van de Grammy's grappend en slijmend suggereerde dat hij leed aan ADD, omdat multitasker Kanye momenteel een kledinglijn voor Adidas ontwerpt, de cd van Rihanna produceert en aan een eigen album werkt.

'ADD is dus iets goeds!', zei de montere verslaggever.

Nou, dat zinde Kanye niet.

Korte stilte. Kanye keek alsof hij niet begreep waarop de goede reporter doelde. Zweet onder de oksels van de reporter. Toen antwoordde Kanye: 'Het heet ook wel: nadenken.'

De quote ging de wereld over en verslaggever Ryan Seacrest van E! ging vernederd naar huis.

Les 2: die andere wereldster, Taylor Swift. Wederom een interviewtje bij de Grammy-loper, met een verslaggeefster van Entertainment Tonight die ook grappig-slijmerig probeerde te doen. 'Jij zal vanavond vast met een hoop mannen thuiskomen', zei ze tegen Swift. Swift maakte het de journaliste nog moeilijker dan Kanye, want niet alleen liet ze een stilte vallen, ze gaf haar ook een lange, ijzige blik. En zei toen dat ze gewoon met haar vrienden ging feesten en dan naar huis, naar de katten.

Wat een zeikerds ook eigenlijk, die sterren.

Naar de katten Beeld afp
Naar de kattenBeeld afp

Struikgewas

Goed nieuws voor fans van boer Geert van Boer zoekt vrouw: deze week zit in Privé een poster van hem! Dus mocht je verlangen naar boze dromen over een bejaarde boer die je te pas en eigenlijk alleen te onpas, midden op je mond kust: koop dat blad, scheur die poster eruit en hang hem boven je bed. Er zit ook een poster van 'Hartenboer Tom' in, want boer Tom heet allang niet meer gewoon boer Tom in de roddelpers. Hij heet Hartenboer. Omdat hij zo veel brieven heeft gekregen. Omdat hij zo knap is. Wat ook knap is van Hartenboer Tom: uit al die brieven heeft hij drie exact identieke blonde vrouwen gedestilleerd.

Het leukste BZV-nieuwtje van de week is dat boerin Bertie multimiljonair is. We vroegen ons al af wat die drie vrouwen zagen in zwijgende Bertie, die liever in haar eentje in het struikgewas in de stromende regen een kuil graaft dan een intens lesbisch gesprek met haar drie aanbidsters voert.

Ze zagen dus gewoon geld!

We vroegen ons óók al af waarin boerin Bertie eigenlijk boerde, want tot nu toe hadden we alleen die leuke oude Eend gezien waaraan ze graag sleutelde, en die twee schattige maar weinig winstgevende varkentjes.

Bertie had dus gewoon al geld. Uit huizen en grond, met weinig hypotheek. Bertie's bezit wordt geschat op 3,6 miljoen euro. Zij melkt geen koeien, maar huisjes.

'Steenrijke huisjesmelkster zoekt vrouw' zou het format moeten heten, maar na de debacles met zwijgende Bertie denken wij dat Yvon nooit meer een steenrijke huisjesmelkster in haar programma duldt.

Huisjesmelkster Beeld KRO / NCRV
HuisjesmelksterBeeld KRO / NCRV
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden