BOEKENWEEK

Op 12 maart om 20 uur geeft M.F. Elling in Linneus Boekhandel (Middenweg 39) een lezing over zijn boek Het einde der tijden....

Amsterdam

Assen

Anne van der Meiden interviewt op 12 maart Nel Benschop en Hans Stolp over het boekenweekthema. Met gospelsongs door Milly Scott. In De Schalm (Zuidhaege 2), om 20 uur.

Den Bosch

Vrijdag om 20 uur begint in de Nederlands Hervormde Kerk aan het Kerkplein Mijn God, mijn verhaal, een symposium o.l.v. Tony van der Meulen, georganiseerd door boekhandel Adr. Heinen en het Noordbrabants Genootschap. M.m.v. Gerrit Komrij, Harry Mulisch, Connie Palmen, Nicolaas Matsier, Paul Claes, Cri Stellweg en mgr. Bluyssen.

Den Haag

Op 12 maart vindt verspreid over zeven zalen van het Congresgebouw voor de vijfde keer BulkBoek's Dag van de Literatuur plaats. Vanaf 10.15 uur zien een kleine 6500 jongeren de jonge helden en honden van de literatuur aan zich voorbij trekken. Met o.a. El Bezaz, Hafid Bouazza, Désanne van Brederode, Ronald Giphart, Jaap Scholten, Manon Uphoff Mustafa Stitou. Dit onder het toeziend oog van gevestigde namen als Hugo Claus, Jules Deelder, Yvonne Keuls, Hella S. Haasse, Tim Krabbé, Jean Pierre Rawie, Joost Zwagerman en Gerrit Komrij. Verder cabaret met De Vliegende Panters en Mumtaz Jafri en de voorpremière van de film 'In Love and War'.

Deventer

Op 11 maart presenteren Jos Paardekooper, Ton Zwartkruis, Jan Kruse, Marjan Veerman en Ineke Blom, verkleed als literaire obers, het programma Mijn Collega Zingt Zo Bij U, met sketches en liedjes. In de Oude Maria Kerk (Nieuwe Markt 35), om 20 uur. Op 12 maart om 20 uur spreekt in De Penninckshoek (Brink 89) Nico ter Linden over zijn versie van de bijbel.

Didam

In de bibliotheek (Schoolstraat 22) vertelt Erik Bruijn op 12 maart om 19.30 uur over een Japans Zen-klooster.

Hoorn

Op 12 maart om 20 uur geeft Herman Pleij in de bibliotheek (Wisselstraat 8) de lezing 'Geloven in de Middeleeuwen'.

Oosterwolde

Adriaan van Dis en Connie Palmen treden 12 maart op in hotel De Zon (Stationsstraat), om 20 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden