BOEKENWEEK

'Lectori Salutem - Verhalen uit de klassieke oudheid' is het veelomvattende thema van de 65ste boekenweek, die nog duurt tot 26 maart....

Tournee

Harry Mulisch laat zich in het openbaar interviewen: vanavond in Dordrecht (Augustijnerkerk), vrijdag in Bussum (tijdens de literaire manifestatie Geletterd Bussum in 't Spant met o.a. Kader Abdolah, Geert Mak en Rosita Steenbeek), zondag in Amsterdam (Oude Lutherse Kerk), 22 maart Wageningen (als onderdeel van 'Idealen, de vrijheid van de toekomst' een serie bijeenkomsten over 55 jaar bevrijding; in de Openbare bibliotheek), 24 maart Tegelen (tijdens de 17de Noord-Limburgse Boekenmanifestatie in De Haandert).

Hugo Claus maakt een Tournée Générale, waarbij hij zich laat interviewen door gesprekspartners die zelf hun sporen al hebben verdiend. Het Ensor strijkkwartet speelt in intermezzi door Claus uitgekozen muziek. Vrijdag in Purmerend (De Purmaryn, met Frans Weisz), 20 maart in Amsterdam (De Kleine Komedie, met Anna Enquist), 21 maart Apeldoorn (Orpheus, met Connie Palmen), 23 maart Maastricht (Theater a/h Vrijthof, met Hugo Camps), 24 maart Amstelveen (Schouwburg, met Marga van Praag), 25 maart Cuijk (Streekschouwburg, met Rudi Wester).

Freek de Jonge is met de voorstelling 'De conferencier, het boekenweekgeschenk en de leugen' vanavond in Sneek (Amicitiatheater), vrijdag in Amersfoort (De Flint), zondag in Groningen (Stadsschouwburg), op 20 maart Gouda (Goudse Schouwburg), 21 maart Zaandam (Zaantheater), 23 maart Schiedam (Theater a/d Schie), 24 maart Breda (Chassé Theater), 25 maart Nijmegen (Stadsschouwburg).

Assen

In Theater de Kolk vrijdag om 19.30 uur het Assens Boekenbal. Paul Haenen is er met een programma over de klassieke oudheid, theatergroep Opmars met oude klassieken en Griekse muziek en 'de oudheid op internet'.

Apeldoorn

Romeins diner met tussen de gangen door Klassieke vertellingen door het Apeldoorns Vertelgenootschap, maandag vanaf 17.30 uur in Restaurant ROC Aventus, Musschenbroekstraat 11.

Enschede

Remco Campert bekent kleur aan Martin Simek, zaterdag tijdens het Boekenfestijn, vanaf 19.30 uur in Theater Concordia. Met muzikale intermezzo's van De Drie Keien.

Landgraaf

Rosita Steenbeek, Kader Abdollah en Paul van de Wispelaere schuiven zondag aan bij een literaire brunch in Theater Landgraaf. Speciale gast is Jacqueline Goormachtigh, wereldkampioene discuswerpen 1999. Aanvang 10.30 uur.

Leiden

In het Rijksmuseum voor Oudheden wordt vrijdag om 11.30 uur de tentoonstelling Asterix en Europa geopend, met live performances en rondleidingen door 'Antiek toerisme'. Vanaf 19.30 uur is er een boekenfeest met voordrachten van Cees Goekoop, Imme Dros en Henk van Ulsen.

Noordwijk

Een literair godenmaal wordt geserveerd bij Stichting Willem van der Bergh, Zwarteweg 20, zaterdag vanaf 19 uur. Met medewerking van Imme Dros, Hein van Dolen, Louis Bouwmeester.

Rotterdam

Zondag in het Bibliotheektheater een literair ontbijt met Doeschka Meijsing en Maarten 't Hart. Aanvang 11 uur.

De internetsite www.boekenweek.nl biedt een compleet overzicht van de activiteiten van de plaatselijke en regionale boekwinkels, bibliotheken, culturele centra.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden