BN'ers voor beginners

Wie: Dré Hazes Score

Score: 55 procent op de schaal van Viola

Dré Hazes is gezakt voor zijn eindexamen vmbo, op het vak economie. Dat werd van nu.nl tot Privé breed uitgemeten. Fijn voor Dré. Als het dan niet lukt met school, kun je immers het best zo snel mogelijk beroemd worden.

Daar heeft Dré het ook best druk mee. In september verscheen zijn debuutalbum, Van jou, voor jou, een hit in Nederland én België. En tussen de concerten door speelde hij een gastrolletje in Onderweg naar Morgen. Dat het economieboek dan onaangeroerd blijft, is allerminst verwonderlijk.

Dré geeft ook niet zoveel om school, zei hij ondanks tegen de NU.nl: 'Als ik kijk naar grote namen zoals John de Mol, heeft niemand zijn school afgemaakt. Dan moet ik dat toch ook wel kunnen?'

Zijn 'zegspersoon' liet weten dat Dré nog weldegelijk kans heeft om te slagen, als hij op 21 juni een 7, 3 voor zijn herexamen economie haalt. 'Houd het dus maar op gezakt', was daarop het commentaar van Dré. 'Daar gaat hij wel zijn best voor doen', verzekerde de 'zegspersoon'. 'En als hij zakt, doet hij het jaar over.'

Waarom eigenlijk? Dit van talentenshows doorspekte land wordt gekweld door een overschot aan artiesten met een onberispelijk cv. Mensen als Dré en zijn vader, bij lange na niet zo dicht bij een diploma in de buurt geweest als zijn zoon, zijn een uitstervend soort. Eeuwig zonde.

Zoals Dré zelf al aangeeft is zakken voor je eindexamen een zeer geslaagde basis voor het BN'erschap. Dus krijgt Dré een voldoende, 55 procent op de schaal van Viola.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden