Blankert in NOCNSF als bruggenbouwer

Pas in november is hij vrij om de baan te aanvaarden, maar gistermiddag sprak werkgeversvoorzitter Hans Blankert (VNO-NCW) al wat woordjes over de sport en het NOCNSF....

Sportbestuurders ruziën meer dan de Rotterdammer in zijn eigen werkkring gewend is. Bij VNO-NCW kreeg Blankert de mensen gemakkelijk aan tafel om verschillen van inzicht bij te leggen. Vooral voor die kwaliteit, van bruggenbouwer, is hij door interim-voorzitter Van der Reijden, aangezocht.

Begin dit jaar heeft Blankert het eerste kennismakingsgesprek met het bestuur gehad. 'Het is een stevig bestuur', oordeelde de kandidaat-voorzitter gisteren. Hij hoopt dat tegen de tijd van zijn aantreden de meest heikele kwesties, Willem-Alexanders aanstelling als IOC-lid en Geesinks status aparte achter de rug zijn.

Voor Geesinks problemen is 'honorering' voor diens werk de te kiezen oplossing. Dat zal voor elkaar komen, kon je aan Blankerts stem horen. Om kroonprins Willem-Alexander zonder afbreukrisico in het Internationaal Olympisch Comité te parkeren, zou het IOC zijn commerciële activiteiten in een BV moeten onderbrengen. Dan kan de prins nuttig werk doen in het 'ideële' deel van het IOC. Aldus de zakelijk geschoolde Blankert.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden