Bijna helft werknemers misdraagt zich tijdens bedrijfsborrel

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers heeft zich wel eens flink misdragen tijdens een bedrijfsborrel (45 procent). Britten maken het met een ruime meerderheid nog bonter en Italianen gaan het minst de fout in (18 procent). Dit alles blijkt uit een wereldwijde poll onder 3.699 bezoekers van de carrièresite Monsterboard.nl.

Redactie
© THINKSTOCK Beeld
© THINKSTOCK

Bijna de helft (45 procent) van de Nederlandse werknemers heeft zich in het verleden wel eens misdragen op een bedrijfsborrel. Voor 6 procent betekende dit wangedrag zelfs einde carriere en voor nog eens 8 procent liep dit flinke reputatieschade op.

Britten moeite met beheersing
Britse werknemers kunnen zichzelf tijdens een bedrijfsparty het moeilijkst beheersen, maar liefst 64 procent geeft aan zich misdragen te hebben. 9 procent van de Britse respondenten werd voor het overtreden van de gedragsregels ontslagen en 9 procent liep enkel een deuk in het imago op. Verder blijkt dat Italiaanse werknemers zich het beste gedragen op bedrijfsfeesten, slechts 18 procent van de Italiaanse respondenten heeft het wel eens te bont gemaakt.

Houd het zakelijk

'Een bedrijfsborrel met de feestdagen is een mooi moment om collega's eens op een informele manier te spreken. Echter werknemers moeten zich realiseren dat ze zich in een zakelijke omgeving bevinden en er beroeps- en gedragsregels gelden, ondanks de feestelijke stemming die er heerst', zegt Elbrich Batstra, HR Director bij Monsterboard. 'Ik zou mensen die een bedrijfsborrel bijwonen adviseren om hun alcoholgebruik te beperken en de borrel te zien als een mogelijkheid om te netwerken en te socializen met collega's.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden