Bij Bruynzeel wordt op eerste kerstdag gewoon doorgewerkt

Een lezeres van de Volkskrant koopt dit voorjaar een keuken bij Bruynzeel. Als die in juni wordt afgeleverd, blijkt daar een verkeerde koelkast bij te zitten – het typenummer wijkt een letter af , maar voor de uitvoering van de koelkast blijkt dat een wereld van verschil te maken....

De foute koelkast mag van Bruynzeel wel in gebruik worden genomen tot het juiste exemplaar is geleverd – een hele opluchting, want in de dagen erna stijgt de temperatuur tot tropische hoogte.

Twee maanden later pas ontvangt de lezeres een brief met de mededeling dat de juiste koelkast eraan komt. Tot haar grote verbazing wordt die wel afgeleverd, maar niet geïnstalleerd door Bruynzeel. Bruynzeel zegt dat de lezeres er in het aankoopcontract voor gekozen heeft de keuken zelf te installeren.

Wat daar nog bij komt: als de nieuwe koelkast uiteindelijk wordt afgeleverd, neemt Bruynzeel de oude koelkast niet mee. De lezeres, die op het punt staat te bevallen, heeft opeens een enorme doos midden in de woonkamer staan. Uiteindelijk zegt Bruynzeel toe dat iemand langskomt om de koelkast op te halen. Er komt niemand opdagen. Let wel: als Bruynzeel zelf een keuken in depot moet houden omdat de klant zijn huis nog niet klaar heeft, rekent het bedrijf daarvoor 50 euro per week.

Na nog meer telefoonverkeer komt Bruynzeel de lezeres uiteindelijk tegemoet: de nieuwe koelkast wordt toch door het bedrijf geïnstalleerd en de monteur zal de oude koelkast meenemen.

Bruynzeel laat twee weken later per brief weten wanneer – inmiddels is het 7 september en is het kind al geboren.

De datum waarop de monteur langskomt: 25 december (jawel: eerste kerstdag). De lezeres springt uit haar vel.

Een woordvoerder van Bruynzeel Keukens ‘betreurt de vervelende gang van zaken’.‘De afspraak hiervoor was al gemaakt voor dinsdag de 19e september. 25 December is abusievelijk vermeld op de bevestiging’, aldus een woordvoerder van Bruynzeel Keukens.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden