Advertentie van Albert Heijn

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Bietencarpaccio met geitenkaas

Werd carpaccio van oorsprong gemaakt van flinterdun gesneden rauwe ossenhaas, tegenwoordig wordt het vlees vaak door vis of zelfs groente vervangen. Een groente die zich perfect leent om in dunne plakjes te serveren, is de rode biet. Bieten kunnen zowel rauw als gegaard worden gegeten en ook wat betreft de dieprode kleur komt deze knol aardig in de buurt van het originele recept. Door de bieten in de oven te poffen in plaats van ze te koken, behouden ze hun uitgesproken, aardse smaak en worden ze heerlijk zoet.

‘Een instant hit voor vega’s’

Behalve om smaak draait het bij dit gerecht ook om het uiterlijk. Bij een goede carpaccio worden de ingrediënten zorgvuldig op het bord gedrapeerd, besprenkeld met een dressing en gegarneerd met wat extra smaakmakers. Een bietencarpacio wordt extra mooi met de knalkleur van de gestreepte chioggia biet.

Om het gerecht af te maken, kies je voor een zoetzure dressing met appelazijn en honing, want dat past perfect bij het zoete en aardse karakter van de bieten. Bovendien zorgt het zuur in de azijn ervoor dat de plakjes biet wat frisser van smaak worden. Geitenkaas en kapperappeltjes geven precies de hartigheid die nodig is om het gerecht in balans te brengen. Een ideaal voorgerecht voor vegetariërs.

Bietencarpaccio met geitenkaas Beeld Allerhande
Bietencarpaccio met geitenkaasBeeld Allerhande

Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier.

Recept:

3 middelgrote rauwe rode bieten

3 middelgrote rauwe chioggia bieten

4 takjes tijm

4 el extra vierge olijfolie

1 el appelciderazijn

1 el honing

½ citroen (schoongeboend)

125 g geitenkaas naturel 55+

50 g walnoten

½ potje kapperappeltjes (à 240 g)

blokschaaf, mandoline of keukenmachine

Bekijk en bestel het gerecht hier.

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.

2 Schil de chioggia bieten en snijd ze met de blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over 4 borden.

3 Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing. Rasp de gele schil van de halve citroen erboven en meng erdoor.

4 Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.

BEVAT p.p. 370 kcal • 11 g eiwit • 29 g vet, waarvan 8 g verz. • 14 g koolhydraten, waarvan 13 g suikers • 1.3 g zout • 5 g vezels • Prijs p.p. € 1.70

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden