Bewolkt en af en toe gemiezer

Met een noordelijke stroming wordt de komende vijf dagen vochtige lucht vanaf de oceaan en de Noordzee aangevoerd. Hierdoor is er veel bewolking en valt van tijd tot tijd (wat) regen. De middagtemperatuur schommelt omstreeks of iets boven het langjarig gemiddelde van 4 tot 5 graden en 's nachts vriest het niet of nauwelijks.


Vandaag trekt een zwakke regenstoring - in dit geval een warmtefront - van noord naar zuid over het land. In eerste instantie kunnen in het zuidoosten opklaringen, maar ook een paar verspreide mistbanken voorkomen. Vanmiddag zal het ook daar bewolkt zijn en valt overal geregeld een beetje regen of motregen. Voordat het begint te miezeren, zou het eerst even tot wat natte sneeuw kunnen komen.


Met een matige wind uit noordwest of noord, rond kracht 3, wordt het vanmiddag tussen 2 graden in Zuid-Limburg en 6 graden op de Waddeneilanden.


Vanavond en vannacht verandert er weinig. Ook dan is het overwegend bewolkt met nog af en toe wat gemiezer. Het front trekt langzaam naar het zuidoosten weg. De temperatuur zakt tot rond 2 graden.


Morgen passeert een volgende verzwakte regenstoring vanuit het noorden. Deze is gekoppeld aan een depressie met de kern nabij de Baltische staten. Ondertussen blijft boven Ierland een sterk hogedrukgebied liggen (kerndruk van 1.044 hectopascal). Tussen de weersystemen in wordt met een matige noordelijke wind iets zachtere lucht aangevoerd; de temperatuur stijgt naar 5 tot 7 graden. Verder is het bewolkt en valt bij tijden regen of motregen.


Misschien dat in de loop van de dag vanuit het noordwesten enkele opklaringen arriveren.


Mochten de opklaringen het in de nacht naar zondag volhouden, dan daalt de temperatuur (plaatselijk) tot 0 graden. Maar over het algemeen blijft het bewolkt en wordt het wat minder koud. Zondag en maandag verandert er weinig: wolkenvelden overheersen, soms valt een beetje regen en de temperatuur komt 's middags tussen 4 en 7 graden uit.Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden