Bevallingsverlof man bij kraamdood vrouw

Een vader kan voortaan het bevallingsverlof van de moeder overnemen als zij bij de geboorde van een kind is overleden. Het kabinet heeft gisteren ingestemd met dit plan van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

AMSTERDAM - 'Geweldig dat dit is geregeld', zegt Norbert (50), die eind vorig jaar aandacht vroeg voor zijn moeilijke omstandigheden nadat hij een uur na de geboorde van zijn zoon Zeph-Clayton weduwnaar was geworden. 'Het is nu april, er zijn ondertussen twee, drie andere mannen die in deze droeve situatie zitten, maar nu tenminste tien weken respijt hebben.'


Het komt in Nederland hooguit twintig keer per jaar voor dat een vader na de geboorte alleen met zijn kind achterblijft. Dat maakte het des te schrijnender dat er geen oplossing kwam, vindt Irene Wilthagen, medewerker van het juridisch loket in Tilburg. 'We liepen echt achter, in andere landen is dit veel langer geregeld.'


De aanpassing levert ook eerder geld op dan dat het iets kost. Het UWV betaalt aan de vader in plaats van de moeder. Voor werkgevers zal de maatregel positief uitvallen omdat werknemers zich niet ziek zullen melden, verwacht het ministerie.


Het bevallingsverlof voor weduwnaars maakt onderdeel uit van een verruiming van de mogelijkheden om arbeid en zorg te combineren. Mantelzorgers kunnen nu alleen verlof opnemen als ze zorgen voor een zieke partner, kind of ouder. Dat wordt uitgebreid voor wie voor een zieke of bekende zorgt. Kortdurend zorgverlof is er maximaal twee weken tegen 70 procent van het loon, langdurig zorgverlof is zes weken onbetaald.


Het recht op zorgverlof geldt bovendien straks voor alle vormen van zorg. Nu is er alleen recht op langdurig zorgverlof als het gaat om een levensbedreigende ziekte. Het kabinet wil ook de zwangerschapsregeling voor moeders met couveuse-kinderen verruimen. De tijd dat het kind in de couveuse ligt, wordt aan het verlof toegevoegd. Ook het vaderverlof wordt uitgebreid, van twee tot vijf dagen. Drie dagen zijn onbetaald. De werkgever kan dat verlof echter niet weigeren.


Het kabinet breidt de verlofregelingen uit omdat mensen steeds meer zorgtaken hebben. Dat maakt het combineren van werk en zorg lastiger. Te veel mensen stoppen daardoor met werken of gaan korter werken, vindt het kabinet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden