Bestuurders Medicopharma niet aansprakelijk

De curatoren van de in 1991 failliet verklaarde farmaceutische groothandel Medicopharma zien ervan af de verantwoordelijke bestuurders en commissarissen persoonlijk aansprakelijk te stellen....

ANP

ANP

HAARLEM/AMSTERDAM

In dat laatste geval moet er sprake zijn van 'kennelijk onbehoorlijk bestuur'. Na een half jaar wikken en wegen menen de curatoren dat dit niet het geval is geweest.

Begin dit jaar kwamen Heidinga en Schimmelpenninck met hun eindverslag. Daarin stelden zij onomwonden dat de betrokken bestuurders en commissarissen verantwoordelijk zijn voor de ondergang van de Zaanse groothandel. Vooral de agressieve expansiepolitiek van bestuursvoorzitter S. Fontein had het bedrijf in grote moeilijkheden gebracht, aldus de curatoren.

Volgens Heidinga is er echter een nadrukkelijk verschil tussen verantwoordelijk zijn voor de ondergang van Medicopharma en kennelijk onbehoorlijk bestuur.

Medicopharma sloot in 1991 de boeken met een verlies van 203 miljoen. Als het tot een vervolging was gekomen, ha bestuurders en commissarissen een claim van 100 miljoen boven het hoofd gehangen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden