Bestuurder Creyf's stapt plotseling op

René Krijt, een van de vier directeuren van Creyf's, is onverwachts opgestapt bij het Belgische uitzendconcern. Krijt was onder Sylvia Tóth financieel directeur van Content Beheer....

Van onze verslaggever Bart Dirks

Michiel van Hemele, bestuursvoorzitter van Creyf's, wil wel bevestigen dat Krijt is opgestapt, maar niet toelichten wat de redenen daarvoor zijn. Het is onduidelijk of een conflict de oorzaak is van het vertrek.

Volgens ingewijden ligt het voor de hand dat Krijt het 'slachtoffer' is van het samengaan van Creyf's en Content. 'Dat werd verkocht als een fusie, maar feitelijk werd Content overgenomen. Creyf's had al een financiële man, en twee kapiteins op één schip is er één te veel.'

Krijt begon in september 1996 als interim-directeur bij Content. In mei 1997 werd de register-accountant benoemd tot eerste financiële man van het concern.

Fred van Male, de andere Content-bestuurder die overstapte naar de raad van bestuur van Creyf's, zit wegens ziekte al ruim een maand thuis. De raad van bestuur van Creyf's bestaat verder uit financieel directeur Bart Gonnissen en bestuursvoorzitter Van Hemele, beiden Vlamingen.

Het plotselinge vertrek van Krijt is een nieuwe episode in de toch al roerige geschiedenis van Content. In maart 1998 stapte plotseling directievoorzitter Hans Stellingsma op vanwege 'een verschil van inzicht in het te voeren beleid'. Stellingsma was nog geen jaar eerder Sylvia Tóth opgevolgd. Drie weken nadat Stellingsma het veld had moeten ruimen, werd de overname door Creyf's bekendgemaakt. Volgens Content staan die twee zaken los van elkaar.

Volgens betrokkenen veegt Van Hemele 'met hele grote bezems' bij Content. 'Sommige mensen worden na jaren trouwe dienst aan de kant gezet. Dat mag nodig zijn, het hoeft nog niet met minder nette tactieken te gebeuren.' Zo heeft het hoofd automatisering van Content inmiddels zijn biezen moeten pakken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden