Beste NSA, kunt u helpen mijn e-mail terug te vinden?

Zou de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, de organisatie die wereldwijd het e-mailverkeer screent en opslaat, van pas kunnen komen als je een verloren e-mail wilt terugvinden? Dat is de insteek van het telefoontje dat de Nederlandse programmamaker Bahram Sadeghi met de NSA voerde en op YouTube plaatste.

Redactie

De freelance programmamaker en presentator Bahram Sadeghi verwijderde onlangs een belangrijke e-mail. Definitief, naar eigen zeggen. Dus belde hij de 'enige betrouwbare non-profitorganisatie' die hij kende die hem eventueel zou kunnen helpen: de Amerikaanse veiligheidsorganisatie NSA.

Helaas, de NSA kon Sadeghi naar eigen zeggen niet helpen met zijn probleem. Ze houden wel e-mail- en internetgegevens bij, maar niet 'op die manier'.

Zelfs na de opmerking dat hij van Iraanse afkomst is, vrienden in de media heeft en veel reist, en zijn e-mail daarom toch zeker door NSA bewaard moest zijn, ving Sadeghi bot. Ook de vraag of de NSA dan niet samenwerkt met Google, waar zijn e-mailaccount gehost is, blijft onbeantwoord. En een 'Nederlandse NSA-zusterorganisatie' zou er ook niet zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden