Beste kwartaal S & P 500 sinds 1998

De beurzen op Wall Street begonnen maandag de dag optimistisch. Goed nieuws uit de hoek van de IT en de detailhandel joeg de koersen op....

Van onze verslaggeefster

Voor veel handelaren en fondsbeheerders was het de laatste dag om hun portefeuille voor het sluiten van het kwartaal op te maken. Aandelen die het de afgelopen drie maanden goed hadden gedaan, werden aangekocht. Fondsen die niet goed presteerden, gingen van de hand.

De Dow Jones index verloor uiteindelijk 3,61 punten (0,04 procent) en sloot op 8985,44 punten. De S & P 500-index deed het nog ietsje slechter met een min van 1,72 punten (0,18 procent) op een slot van 974,50 punten. De Nasdaq sloot 2,45 punten (0,15 procent) in de min op 1622,81 punten.

Intel behoorde tot de winnaars. Volgens geruchten komt de chipfabrikant binnenkort met goede winstcijfers naar buiten en met een voorstel tot verhoging van het dividend. Intel won een procent en sloot op 20,78 dollar.

Ook uit de detailhandel kwamen positieve geluiden. Wal-Mart maakte bekend tevreden te zijn over de juni-verkopen. Vooral speelgoed, badkleding en het nieuwe boek van Harry Potter lopen goed. Toch wist Wal-Mart niet echt te profiteren. Het aandeel verloor 0,24 procent van zijn waarde op een slot van 53,67 dollar per aandeel.

De Standard & Poor's 500-index is het afgelopen kwartaal met 15 procent gestegen. Het is de grootste stijging sinds de laatste kwartaal van 1998. Het lage rentepercentage (het laagste sinds 1945) en de aanstaande belastingverlaging van 350 miljard dollar doen de aandelenkoersen goed.

Vrijdag zijn de beurzen op Wall Street gesloten in verband met de viering van Independence Day. Donderdag sluiten ze om één uur lokale tijd.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden