Bert Cohen

'Toen ik in het najaar van 1999 overstapte als partner van headhuntersfirma Korn/Ferry naar Futurestep, een nieuw online-headhuntersbureau vanuit Korn/Ferry en The Wall Street Journal, ben ik er in salaris niet op vooruit gegaan....

Bart Dirks

'Mijn marktwaarde verbeterde dus niet onmiddellijk, maar wel op termijn. Om te weten wat je waard bent, moet je niet alleen naar je nieuwe baan kijken, maar vooral naar de baan die daarná komen kan.

'Futurestep werft en selecteert kandidaten voor het midden- en senior-management. We hebben 39 vestigingen in 22 landen met dit jaar 100 miljoen gulden omzet. Vanaf dit kwartaal maken we voor het eerst winst.

'Wereldwijd zitten er bijna een miljoen mensen in onze cv-databank, in Nederland zo'n tienduizend. De bulk van de functies waarvoor we kandidaten zoeken, ligt tussen de 1,5 en 2,5 ton. Ons honorarium is eenderde van het bruto jaarsalaris. Met zo'n twintig plaatsingen waren we het eerste jaar tevreden. Nu moet dat snel omhoog.

'De salarisbesprekingen zijn altijd gevoelig. Als je de financiën slecht regelt, gaat het mis terwijl de rest in kannen en kruiken was. Als bemiddelingsbureau zijn we daar dus uiterst zorgvuldig in. Maar het loopt absoluut wel eens spaak op de centen.

'Als intermediair tussen kandidaat en werkgever, onze opdrachtgever dus, proberen we zo open mogelijk te zijn. Anders wordt het zo'n gesprek van ''hij dacht dat ik dacht dat hij dacht...''. Daar wordt niemand wijzer van.

'De onderhandelingen zitten niet alleen in het basissalaris, maar vooral in de auto's. Ooit had ik een kandidaat die zei: ''Als ik die auto maar krijg, maakt de rest me niet zoveel uit.'' Lastig is dat die auto het sluitstuk is van besprekingen - het basissalaris ligt dan al vast. Als iemand dan een auto boven de ton wil, een dikke BMW of Mercedes, moet er misschien iets af van het basissalaris.

'Als vuistregel geldt dat een salarisverhoging van 10 tot 15 procent voor beide partijen voelt als substantieel. Dat voelt als een échte verbetering.

'Zelf ben ik dus bij mijn laatste overstap niet in salaris gestegen. Maar de marktwaarde is hoger geworden - die zit op het niveau van een general manager bij een middelgroot bedrijf. Ja, ik verdien meer dan twee ton, houd het daar maar op.

'Geld is voor mij belangrijk tot een minimum niveau. En laten we zeggen dat het minimumniveau ligt op het gewenningsniveau van de maand daarvoor of de baan daarvoor. Maar alles daarboven gaat ook op. Wij zijn niet zulke spaarders van huis uit. Met vier kinderen is mijn gezin een dure hobby, vooral als je van vakanties houdt en iedereen er ook nog een beetje leuk uit wil zien. Dan blijft er niet veel over om me op andere vlakken echt te buiten te gaan.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden