Berlusconi ontkent alles

De Italiaanse oud-premier zegt nooit seks te hebben gehad met danseres Ruby. En van machtsmisbruik is volgens hem ook geen sprake.

VAN ONZE CORRESPONDENTE SARAH VENEMA

ROME - Oud-premier Silvio Berlusconi ontkent seks te hebben gehad met nachtclubdanseres Karima El-Mahroug, beter bekend als Ruby de Hartendief. In de rechtbank van Milaan, waar hij wordt aangeklaagd voor betaalde seks met een minderjarige en machtsmisbruik, weersprak de oud-premier vrijdag alle aanklachten.

Berlusconi had eerder aangegeven niet te willen spreken tijdens de rechtszaak. Vrijdag besloot de oud-premier toch zijn kant van het verhaal te vertellen.

Volgens de aanklagers heeft Berlusconi zeker dertien keer seks gehad met de Marokkaanse nachtclubdanseres. De Braziliaanse getuige Michelle Conceicao vertelde dat zij de premier tijdens een bunga-bungafeestje in 2010 naar zijn slaapkamer zag vertrekken met de 17-jarige Ruby. Zij zou daarna 5.000 euro hebben gekregen, terwijl de meisjes die alleen op het feest waren het met 1.000 of 2.000 euro moesten doen.

Karima el Mahroug heeft altijd ontkend seks te hebben gehad met de premier toen ze zeventien was. Berlusconi voegde daar vrijdag aan toe dat hij 'nooit intieme omgang' heeft gehad met de danseres. Op zijn feesten, die door de Italiaanse media zijn omschreven als seksfeesten waar escortdames in serveersterkostuums rondliepen, vond volgens de oud-premier sowieso geen seks plaats. 'Het waren diners in de grote eetzaal, waarbij ik aan het midden van de tafel zat en de monopolie op de aandacht hield door te zingen en te praten over sport, politiek en roddels', vertelde Berlusconi vrijdag in de rechtszaal.

'Alles gebeurde terwijl mijn personeel aanwezig was en soms kwamen mijn kinderen ook binnen om me te begroeten.' De oud-premier en mediamagnaat diende een lijst in met 78 getuigen die op zijn feesten aanwezig waren, onder wie Real Madrid-speler Cristiano Ronaldo en de Amerikaanse acteur George Clooney.

Berlusconi, die in november 2011 onder druk van Europa aftrad vanwege de economische crisis, wordt ook aangeklaagd voor machtsmisbruik. Toen Ruby op 27 mei 2010 werd opgepakt vanwege diefstal, belde Berlusconi de politie op en zei dat het om een familielid van de Egyptische president Hosni Mubarak ging.

De premier zei vrijdag dat hij alleen om informatie heeft gevraagd. Hij was ervan overtuigd dat Ruby familie van Mubarak was en wilde een 'diplomatiek incident' voorkomen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden