Berenvel op de bakermat

Het kost een paar centen erger:..

een gapend gat in de begroting die Brussel de gordijnen injaagt maar dan heb je ook wat. De Grieken en met hen miljarden sportliefhebbers hebben de Olympische Spelen de afgelopen weken zien terugkeren naar hun bakermat.

Van een aantal disciplines zouden ze in de Griekse oudheid vreemd hebben opgekeken. Anky van Grunsven zou niet alleen vanwege haar capriolen te paard opzien hebben gebaard. Vrouwelijke atleten kenden ze niet.

Nog gekker maakt de olympiade-parodie Oerlympics het (voor de pc, uitgebracht in Nederland door Xplorys). Deze spelen uit het stenen tijdperk kennen maar zes onderdelen, zoals het Berenvel Schoonspringen.

Vrouwen spelen een ondergeschikte rol in deze olympiade: ze dienen als sportattribuut (in het Oervrouw Slingeren) of als hindernis (Homosaurus Derby). Vrouwen zijn niet de enige die het moeten ontgelden; op twee onderdelen moeten zoveel mogelijk dinosaurussen worden neergehaald.

Oerlympics (

Stoneage Foolympics) is een zogeheten budgettitel. De

ontwikkelingskosten van deze kleinere producties zijn een schijntje van de grote, bekende games. Dat uit zich ook in het prijskaartje: 4,95 euro voor wie het spel bij de Free Record Shop koopt.

Voor dat bedrag krijgt de speler een kort, wat ruw vormgegeven game dat vooral op de lachspieren werkt. Jammer: ook budgettitels horen voor goud te gaan net als Anky.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden