Bent u een vrouw en moet u onderweg wel eens heel nodig plassen? Dan heeft Aaf een gouden tip

Want uit protest in de plaskrul plassen is natuurlijk verschrikkelijk

Beeld de Volkskrant

Omdat ik vermoed dat het wildplasdebat zomaar net zo lang zou kunnen gaan duren als het zwartepietendebat, dus gevoelsmatig twee hele eeuwen, heb ik een gratis tip die vrouwen enorm kan helpen bij het wildplassen. Ik kreeg hem ooit van een wijze vriendin en ik wil hem graag doorgeven om iedereen een lichtere blaas te geven en tegelijkertijd te vechten tegen het patriarchaat.

Ik bedoel, vrouwen betreden inmiddels uit protest plaskrullen en gaan daar gehurkt plassen om aan te tonen hoe moeilijk dat is. Maar, maar, dat is verschrikkelijk! Ik fiets zelfs regelmatig om zodat ik niet langs de geur van de plaskrul in het Amsterdamse Oosterpark hoef te rijden, laat staan dat ik er ooit gehurkt een plas zou doen op de door eeuwenoude mannenurine aangetaste tegels. Nu het zover is gekomen, is het echt tijd voor mijn gouden tip.

Je moet er wel een auto voor bij de hand hebben. Maar in de auto beleef je juist vaak die benarde momenten dat je ongelofelijk nodig moet plassen en nergens kunt. Mannen hebben daarbij een immens voordeel, want die kunnen hun piemel uit het opengedraaide raam hangen en rijdend plassen. Of anders in een bosje gaan staan, dat schijnen ze ook te doen. Maar vrouwen kunnen dat niet. DAT KUNNEN ZE GEWOON NIET. Dat is fysiek onmogelijk.

En omdat niemand langs de A2 in hurkzit met billen in het zicht aangetroffen wil worden door, welnu, de A2, hier die tip van die wijze vriendin. Je doet aan een kant van de auto allebei de deuren open, dus de deur bij de voorste stoel en de deur bij de achterstoel. Dat is als het ware je wc-hokje. Dan ga je op het instaptreetje van de auto zitten. Op de rand. Dat is als het ware je wc-bril. En je plast erop los.

Mocht er op dat moment in de berm een agent opduiken die zegt dat je aan het wildplassen bent, dan kun je - ik heb hier alvast over nagedacht - zeggen dat je gewoon zat uit te rusten op de rand van je auto en dat de plas op de grond gelekte remvloeistof is.

Deze handige truc, of, zoals dat tegenwoordig heet, een life hack, heeft mijn leven veranderd, want plassen in de hurkzit vind ik eigenlijk geen optie en plassen bij een tankstation ook niet. Plassen op een tree midden in de natuur daarentegen, of in ieder geval in een snelwegberm met begroeiing: helemaal geen probleem.

De laatste vraag is: waar laat je het wc-papiertje? Welnu, dat leg je, zoals alle achtergelaten wc-papiertjes in alle bermen langs alle wegen in de hele wereld, onder een steen. Op die steen schrijf je met een krijtje je naam en het vrouwenteken als gedenkteken. Is het ook nog een stil protest.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.