Ben ik stevig genoeg om beslismedewerker te worden?

Ik zoek geen werk. Als er ooit een zin is geweest die een collectieve zucht van verlichting door de gelederen van alle recruiting officers en p & o-functionarissen in Nederland heeft doen gaan, is het die zin wel....

dolf jansen

Maar omdat ik wekelijks dit welgevormde magazine in de bus krijg (43 jaar oud maar toch...!) en ik van mezelf een geïnteresseerd mens ben, heb ik me toch eens verdiept in de obstakels die je tegenkomt als je dat wel zoekt. Werk. Een baan, een functie, een nieuwe uitdaging wellicht. Het zal u ook zijn opgevallen, de afgelopen maanden, dat ruim tweederde van dit magazine bestaat uit advertenties, vacatures, aanprijzingen en head-ge-hunt (Topspits met tweede carrière? Klaas-Jan Headhuntelaar. Sorry... het gebeurt in mijn hoofd en het moet er allemaal uit).

Dus heb ik me eens volstrekt willekeurig door vele van die pagina’s, door vele van die advertenties heen gewerkt. Om uit te vinden of ik het zou kunnen, solliciteren, om uit te vinden if I’ve got what it takes voor de een of andere prachtbaan. En dat gebruik van de Engelse taal is inderdaad geen toeval. Het sterft in de gemiddelde advertentie van de application executives, de managers en controllers, de jobs ook. Al binnen twee pagina’s realiseer ik me dat ik bij een behoorlijk deel van de functies nauwelijks een idee heb wat er gevraagd wordt. Ik bedoel, als er in dikke letters staat ALGEMEEN DIRECTEUR heb ik een idee. Dat is – wordt – de baas. Die ‘is eindverantwoordelijk, heeft de algemene leiding, rapporteert en wordt ondersteund...’. Nice work if you can get it. En dat de ideale Manager Communicatie een ‘strategische visie op communicatie’ heeft en daarnaast ‘stressbestendig en dienstverlenend’ is kan ik ook nog een behoorlijk eind inkomen. Maar wat wordt er precies verwacht van de HR Policy & Support manager, de teamleider Planning & Control? En, belangrijker nog in de test die ik mezelf al lezend opleg, zou ik ‘bedrijfsprocessen kunnen implementeren’? ‘Vernieuwing kunnen doorvoeren binnen vastgestelde kaders’? Zou ik ‘analytisch, doelmatig, zorgvuldig en stevig’ (!) genoeg zijn om Beslismedewerker te worden bij Justitie? Toch de richting waarin ik me ooit begaf, als student.

Ik zou zo graag een paar eigenschappen hebben die elke sollicitant nodig (b)lijkt te hebben. Inspirerend. Flexibel. Verantwoordelijk. I want to be pragmatic and customer focused, I want to have a decisive mindset. Uitroepteken. En vooral zou ik de kwaliteiten willen hebben om bij de VU die ‘Promovendus Small, Medium, Large or Supersize...’ te zijn. Te worden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden