Bellen met Beenhakker, voor het type Beenhakker

Charles Bromet en Willem Vissers

Rare club hoor, Feyenoord. Krijg je, een dag na de kansloze nederlaag tegen Heerenveen, een mailtje van de press officer, laten we zeggen de persofficier. Fortis stopt als hoofdsponsor en wordt in het seizoen 2009-2010 vervangen door Fishermans Friend. U weet wel, dat sterke snoepje in een papieren zakje. Je krijgt er zo'n frisse adem van.

Grappige sponsor voor Feyenoord. Een pittig snoepje, als variatie op slap voetbal, op slappe spelers. Is het allemaal geen grap, denk je al gauw.
Je belt dus even, omdat je dus wilt weten of het een grap is en zo niet, of het afhaken van Fortis dan met de kredietcrisis heeft te maken.

Maar dan zegt de persofficier dat het bericht verzonnen is. Hoe het dan is gestuurd vanaf zijn adres, dat weet hij niet. Hij laat het uitzoeken en hij vindt het erg vervelend.

Op deze manier dreigt natuurlijk alles, maar dan ook echt alles mis te gaan bij Feyenoord. Het is misschien tijd voor een wonderdokter, een type Leo Beenhakker, die kan meehelpen de structuur voor de toekomst neer te zetten en die tevens op korte termijn een kentering in de prestaties kan bewerkstelligen.

Een scenario dus als dit: nu Beenhakker als trainer en straks, volgend seizoen, als technisch directeur. En tegen die tijd Mario Been als trainer. Dat klinkt gewoon goed. Even bellen dus, nu we toch aan het bellen zijn.

Vanuit Warschau klinkt een vertrouwd geluid: ‘Ik zeg alleen dat twee clubs echt in mijn bloed zitten: Real Madrid en Feyenoord. Maar als je dat zegt ben je blijkbaar weer aan het flirten of solliciteren.'

(De fans moeten even vergeten en vergeven dat Beenhakker na zijn periode als trainer bij Feyenoord, die onder meer leidde tot het laatste kampioenschap in 1999, technisch directeur was van Ajax. Dat kan gewoon in het voetbal. Bovendien was Beenhakker betrokken bij het aantrekken van voetballers als Trabelsi, Maxwell en Ibrahimovic).

Hij is overigens nog door niemand van Feyenoord benaderd, stelt Beenhakker. Maar hij is dus wel geïnteresseerd. `Als ze bellen, zal ik antwoord geven. Dan hoor ik wel wat zij willen, en vertel ik hoe ik het zie. En voor de rest niets.' Als het moet, kan hij wel weg uit Polen.

Mocht Feyenoord dus een type Beenhakker zoeken, dan is het raadzaam spoedig te bellen met Warschau. Omdat Leo Beenhakker zelf vermoedelijk het meest geschikt is om het type Beenhakker te zijn.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden