BELGIE

In het Hessenhuis Van goelag tot glasnost, 1956-1986, een presentatie van de Norton en Nancy Dodge Collectie. Deze grote verzameling geeft een beeld van het werk van de nonconformistische kunstenaars uit Moskou, Leningrad en andere Sovjet-steden onder het regime van Chroesjtsjov tot aan dat van Gorbatsjov, t/m 11 oktober....

Antwerpen

Het openluchtmuseum voor beeldhouwkunst Middelheim aan de Middelheimlaan 61, presenteert een tentoonstelling van Franz West, t/m 16 augustus.

Vlaanderen heeft nu ook zijn eigen Misérables. De Engelsman Ken Caswell regisseerde Hans Peter Janssens, Hilde Norga, Addo Kruizinga e.a. De musical staat voor onbepaalde tijd in de Antwerpse Stadsschouwburg.

De tentoonstelling Breughel - Brueghel, over de Vlaamse schilders Pieter Brueghel de Jonge (1564-1637) en Jan Brueghel de Oude (1568-1625), t/m 26 juli in het Museum voor Schone Kunsten.

Galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3, presenteert schilderijen van Enrico Baj, Asger Jorn en Daniel Spoerri, t/m 12 juli.

Brussel

In de Muntschouwburg gaat The Turn of the Screw, Brittens opera naar het verhaal van Henry James. Een enscenering van Keith Warner. Antonio Pappano leidt het Symfonieorkest van de Munt. Voorstellingen ook 25, 26 en 30 juni, 2 en 3 juli om 20 uur; 28 juni om 15 uur. Informatie tel. 00.32.2.2291211.

In het Paleis voor Schone Kunsten een tentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (1955). Hij maakt tekeningen en grafiek, is acteur, filmregisseur en scenarist. Tot en met 23 augustus.

In het Paleis voor Schone Kunsten, Austria im Rosennetz, waarin Harald Szeemann filosofeert over 'visionair Oostenrijk' (t/m 12 juli).

Tervuren

De tentoonstelling Het tweede gezicht in het Afrikamuseum bestaat uit zo'n 150 maskers uit West-Afrika. Tot en met 29 november.

Turnhout

In de Warande, Warandestraat 42, tentoonstellingen over de woningen van architect/beeldend kunstenaar Paul Neefs (t/m 30 augustus) en de theaterfoto's die Deen van Meer, maakte van Het Zuidelijk Toneel (t/m 6 september).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden