BELGIE

De grote Amerikaanse bop-pianist Tommy Flanagan geeft maandag 11 mei een concert in deSingel...

Antwerpen

De tentoonstelling Breughel - Brueghel, over de Vlaamse schilderfamilie die de schilders Pieter Brueghel de Jonge (1564-1637) en Jan Brueghel de Oude (1568-1625) voortbracht, t/m 26 juli in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

Jan Fabre/Troubleyn et 'Lichaampje, lichaapje aan de wand...' van Vandekeybus, vrijdag en zaterdag in deSingel. Op 12, 14, 15 en 16 mei in deSingel Rosas met 'Just Before' van De Keersmaeker.

In het Museum voor Fotografie, Waalse Kaai 47, een tentoonstelling van Lynne Cohen, t/m 14 juni.

De World Press Photo-expositie staat t/m 14 juni in het Provinciaal Museum voor Fotografie.

Galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3, presenteert schilderijen van Enrico Baj, Asger Jorn en Daniel Spoerri, t/m 12 juli.

Brussel

In de Koninklijke Vlaamse Schouwburg vanavond, vrijdag en zaterdag nog '7 for a secret never to be told' door Wim Vandekeybus en Ultima Fez.

Galerie Xavier Hufkens, Sint-Jorisstraat 6, heeft werk van Michelangelo Pistoletto in huis, t/m 30 mei.

Tot en met 13 mei in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg een festival van jonge Britse toneelschrijvers. Te zien is onder meer het toneelstuk 'Shopping and Fucking' van Mark Ravenhill, een Tarantino-achtig theaterstuk over een wereld vol mishandeling, verkrachting en andere wreedheden. Informatie tel. 00-32221-76937.

In de Fondation pour l'Architecture (Kluisstraat 55) de tweeledige tentoonstelling De stad in woorden die ook voor kinderen geschikt is. 'De alledaagse stad' toont tekeningen, foto's maquettes van gebouwen en openbare plaatsen die men dagelijks tegenkomt in de stad. 'De gedroomde stad' brengt de bezoeker in een niet bestaande stad: drijvend, ondergronds, in de ruimte, de spookstad. Tot en met 28 juni.

In Galerij Christine en Isy Brachot Eerbetoon aan Magritte, een expositie met intieme foto's uit het leven van Magritte, zijn laatste werk en tekeningen. Tot en met 30 mei.

Gent

Nog tot en met zaterdag in De Vooruit het Geluid Festival met Needcompany, Vershki da Koreshki (vanavond), Sheikh Hamsa Chakour, Elvis Peeters (vrijdag), Tom Cora, Musafir, The Klezmatics en dj Mukul (zaterdag).

Op 14, 15 en 16 mei in De Vooruit de Johnathan Burrows Group met 'Things I don't know' en 'Quintet'. Burrows schijnt 'the hottest thing' in de Anglo-Amerikaanse pure dans-stroming.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden