BELGIE

Rubens is als schilder wereldberoemd. Minder bekend is dat hij als tapijtontwerper grensverleggend was. Het Hessenhuis, Falconrui 53, toont van 28 juni t/m 5 oktober dit zogenaamde Rubenstextiel, wandtapijten, kant en borduurwerk geïnspireerd op de Rubensgrafiek.....

Antwerpen

Tot en met 15 augustus exposeren leerlingen van SISA (fotografie, audiovisuele kunst en vrije beeldende kunst) examenwerk in het Atrium van ATAB, d'Herbouvillekaai 80.

De grote zomertentoonstelling in het beeldenpark Middelheim is dit jaar gewijd aan de grote Britse beeldhouwer Anthony Caro, t/m 17 augustus.

De tentoonstelling Vlaamse miniaturen voor vorsten en burgers 1475-1550 in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten is verlengd tot en met 13 juli.

Brussel

Vorig jaar is tijdens de tweede 'Triennial of Architecture and Urbanism' in Bologna een symposium gehouden met de titel 'The New Urban Renaissance' waaraan 300 architecten, stedenbouwkundigen en politici deelnamen. Het symposium werd vergezeld van de tentoonstelling Urban Renaissance die een nieuwe stroming in de architectuur bloot legt, teruggrijpend op de klassieken. Na Bologna, Istanbul en Oslo is de tentoonstelling nu in de Fondation pour l'Architecture te zien. Aan de hand van maquetes, foto's en tekeningen van 43 projecten in Europese en Amerikaanse steden wordt de stroming inzichtelijk gemaakt. Tegelijkertijd loopt de tentoonstelling Van de geest van het oord, architectuur- en landschapsfoto's van Geoffrey James. Van 24 juni t/m 17 augustus.

In De Munt Ariadne auf Naxos van Richard Strauss geënsceneerd door Uwe Eric Lauffenberg. Muzikale leiding is in handen van Antonio Pappano. Voorstellingen t/m 29 juni.

De Koninklijke Musea voor de Schone Kunsten wijden een retrospectief aan de schilder van de stilte, Paul Delvaux, de Belgische kunstenaar die in 1994 overleed. Tot en met 27 juli.

Deurle

De Zwitser Moritz Küng stelde de tentoonstelling Bildraum erweitert in Museum Dhondt-Dhaenens samen. Küng neemt daarin stelling in het debat over de schilderkunst en toont de meerdimensionaliteit die een aantal schilders hanteren. Met werken van de Nederlandse kunstenaar Klaas Kloosterboer, Walter Obholzer uit Oostenrijk, Adrian Schiess uit Zwitserland en Peter Zimmermann uit Duitsland, t/m 29 juni.

Morlanwelz-Mariemont

In Musée royal de Mariemont is de tentoonstelling Égyptiennes, Koptisch textiel van de Nijl te zien. Deze textielresten herinneren aan de bloeiperiode van de Koptische beschaving, t/m 28 september.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden