BELGIE

Galerie In Situ (Arbeidsstraat 106-108) viert haar vijfde verjaardag met de tentoonstelling Ongemakkelijk-..

Aalst

Uneasy, met werk van Georgia Creimer, Carina Diepens, Mirjam Kuitenbrouwer, Silvia Langhoff, Evelyne van Duyl en Sylvie Ronflette (t/m 16 februari).

Antwerpen

Recente werken van Vic Gentils in Galerie Montevideo (Bordeauxstraat 12), tot en met 1 maart.

In het Museum van Hedendaagse Kunst beginnen op 31 januari tentoonstellingen van Marijke van Warmerdam, van Raoul De Keyser, Ann Veronica Janssens en Eran Schaerf. Ze lopen alle vier tot en met 30 maart.

In het Atrium van ATAB, d'Herbouvillekaai 80, schilderijen, etsen en tekeningen van de Cubaanse schilder, schrijver Tony Evora, die sinds de jaren vijftig in Europa woont en werkt. Tot en met 15 maart.

Rosas, het gezelschap van Anne Teresa de Keersmaeker met 'Woud, Three movements to the music of Berg, Schönberg en Wagner', van 5 t/m 8 februari in deSingel.

In deSingel ook een tentoonstelling over het werk van de architect Christian Kieckens, 'De plaats en het gebouw'. Van 30 januari t/m 16 maart.

De kunstenaar Joe Scanlan exposeert in Galerie Micheline Szwajcer (Verlatstraat 14), t/m 1 maart.

In de Bresstraat 10 presenteert galerie Enzo pentekeningen van Freddy Wieme, galerie Esra II schilderijen van Hildegarde Handsaeme en galerie Elias monotype-beelden van Nadine Fassin (t/m 4 maart).

Het retrospectief Georges Vantongerloo 1886-1965 in galerie Ronny van de Velde biedt een breed overzicht van zijn werk als schilder en beeldhouwer, inclusief zijn architectuurontwerpen. Zijn oeuvre wordt getoond samen met werken van tijdgenoten als Mondriaan en Van Doesburg. Tot en met 31 maart.

Brussel

De Munt neemt Tristan und Isolde van Richard Wagner in reprise, een productie uit 1994 in regie van Achim Freyer. De muzikale leiding is in handen van Antonio Pappano of Lothar Zagrosek. Ronald Hamilton neemt weer de partij van Tristan voor zijn rekening, Sue Patchell zingt zijn geliefde Isolde. Voorstellingen op 30 januari, 4, 8, 12 en 15 februari om 18.30 uur.

De Vrije Universiteit Brussel houdt op 4 februari een internationaal colloquium over schrijver, dichter, kunstcriticus en filosoof Georges Bataille. Informatie en inschrijvingen tel. 00.32.26293087.

Gent

In Kunstencentrum Vooruit vanavond, vrijdag en zaterdag het Zuidelijk Toneel met Flirt van Arthur Schnitzler in de regie van Peter van Kraaij. Willem Jan Otten verzorgde de vertaling.

Nog tot en met zondag 2 februari de grote openingstentoonstelling van De Rode Poort, het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst van Jan Hoet in het voormalige jaarbeurscomplex in het Citadelpark.

Hasselt

In het Provinciaal Museum begint op 31 januari de tentoonstelling Maakt kunst staat?, die een visie geeft op het kunstbeleid in Vlaanderen. Met werk van Thierry De Cordier, Jan Vercruysse, Panamarenko, Ria Paquée, Luc Tuymans, Guillaume Bijl en andere, meer onbekende kunstenaars. Tot en met 23 maart.

Leuven

Nog tot en met 7 februari Filmworks van en voor John Zorn in Kunstencentrum het Stuc. In het programma met filmmuziek van de New Yorkse componist deze week het thema 'Radical Jewish Culture', met films waarvoor Zorn de muziek schreef, of die hem inspireerden. Dinsdag 'Nuit et Brouillard' van Renais; 'The Last Klez

mer', documentaire over klezmermuzikant Leopold Kozlowski; 'The Art of Remembrance' van Johanna Heer en Werner Schmiedel; Sabbat in Paradise van Claudia Heuermann. Woensdag soloconcert door de pianist/organist en Zorn-muzikant Anthony Coleman, eveneens onder de noemer 'Radical Jewish Culture'.

Informatie tel. 00-32-16-236773.

Luik

De Opéra Royal de Wallonie brengt La Traviata van Verdi in een coproductie met The Washington Opera, The Los Angeles Music Center Opera en het Teatro Filarmonico di Verona. Patrick Baton heeft de muzikale leiding, de enscenering is van Marta Domingo. In het Théâtre Royal de Liège op 30, 31 januari, 1 en 2 februari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden