BELGIE

Galerie In Situ (Arbeidsstraat 106-108) viert haar vijfde verjaardag met de tentoonstelling Ongemakkelijk- Uneasy, met werk van Georgia Creimer, Carina Diepens, Mirjam Kuitenbrouwer, Silvia Langhoff, Evelyne van Duyl en Sylvie Ronflette (t/m 16 februari)....

Aalst

Antwerpen

In deSingel vrijdag en zaterdag om 20 uur 'Les Commentaires d'Habacuc', een choreografie van Josef Nadj, uitgevoerd door zijn gezelschap Centre Choréographique National d'Orléans.

In de KNS-Bourlaschouwburg t/m zaterdag de voorstelling Nathan de Wijze, naar het klassieke verhaal van Gotthold Ephraim Lessing. Ook in de Schouwburg de komedie 'De affaire van de rue de Lourcine' van Eugène Labiche, in een regie van Jean-Claude Berutti en Rudy Sabounghi (t/m 2 februari). Alle voorstellingen beginnen om 20 uur.

Brugge

Zanger Bram Vermeulen verzorgt vanavond, vrijdag en zaterdag om 20.30 uur solo-optredens in De Werf.

Brussel

De expositie De rijkdom van de eenvoud, hedendaagse architectuur in Vlaanderen is een initiatief van de Fondation pour l'Architecture (Kluisstraat 55). De makers signaleren de tendens naar eenvoud en heldere abstractie die zich sinds de jaren '80 aftekent in de architectuur in Vlaanderen. Tot en met 16 februari.

Werk van Louise Bourgeois in galerie Xavier Hufkens, Sint-Jorisstraat 8 (t/m 22 februari).

Ruim honderd Boeddhabeelden uit Thailand in het Jubelparkmuseum (t/m 16 februari).

Gent

In kunstencentrum Vooruit speelt theatergroep De Tijd vanavond, vrijdag en zaterdag om 20 uur de voorstelling Zand, naar de roman 'De Vrouw in het Zand' van Kobo Abe, bijgenaamd de Japanse 'Kafka'. Een absurd verhaal over een insectenverzamelaar die gevangen wordt gehouden in een grote zandput.

Leuven

Kunstencentrum Het Stuc toont t/m 3 februari Filmworks van en voor John Zorn. Naast korte en lange speelfilms waar de New Yorkse componist de muziek voor schreef draaien in Het Stuc ook films die hem inspireerden. Tot de laatste categorie horen cult- en undergroundfilms als 'Flaming Creatures' van Jack Smith, Harry Smiths 'Heaven and Earth Magic', 'The Act of Seeing With One's Own Eyes' van Stan Brakhage (vanavond) en Pasolini's 'Salo' (vrijdag). Informatie is te verkrijgen op tel.nr. 00-32-16-236773.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.