BELGIE

De tentoonstelling Breughel - Brueghel, over de Vlaamse schilderfamilie die de schilders Pieter Brughel de Jonge (1564-1637) en Jan Brueghel de Oude (1568-1625) voortbracht, is van 3 mei t/m 26 juli in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten....

Antwerpen

In het Museum voor Fotografie, Waalse Kaai 47, een tentoonstelling van Lynne Cohen, t/m 14 juni.

De Thaise kunstenaar Udomsak Krisanamis begon met stukken krant die hij helemaal zwart schilderde, op de o's en O's na. In zijn nieuwe werk verwerkt hij noedels. Galerie Micheline Szwajcer, Verlatstraat 14, presenteert zijn schilderijen, samen met video's van Carlos Amorales. Tot en met 30 mei.

Galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3, presenteert schilderijen van Enrico Baj, Asger Jorn en Daniel Spoerri, t/m 12 juli.

Albert Lubbers regisseert De Meeuw van Tsjechov bij de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, in de KNS-Bourlaschouwburg. Daar te zien t/m 2 mei.

In deSingel t/m 31 mei een tentoonstelling van de architecten Carlo Baumschlager & Dietmar Eberle, vertegenwoordigers van het 'nieuwe bouwen'.

Brussel

Tot en met 13 mei in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg een festival van jonge Britse toneelschrijvers. Te zien is onder meer het toneelstuk 'Shopping and Fucking' van Mark Ravenhill, een Tarantino-achtig theaterstuk over een wereld vol mishandeling, verkrachting en andere wreedheden. Informatie tel. 00-32221-76937.

Galerie Xavier Hufkens, Sint-Jorisstraat 6, heeft werk van Michelangelo Pistoletto in huis, t/m 30 mei.

Museum van Elsen (Ixelles) heeft een tentoonstelling in huis uit de collectie van de Russische avantgarde-verzamelaar N.D. Lobanov-Rostovski. De tentoonstelling omvat zo'n 350 tekeningen, zeefdrukken, gouches aquarellen van avantgarde kunstenaars die begin deze eeuw kostuums en decors voor het moderne Russische theater ontwierpen. Tot en met 30 mei.

In het Paleis voor Schone Kunsten, Austria im Rosennetz, een tentoonstelling waarin Harald Szeemann filosofeert over 'visionair Oostenrijk'. Tot en met 12 juli.

Het grote overzicht van de Belgische surrealistische schilder René Magritte in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, wordt gehouden ter gelegenheid van Magritte's 100ste verjaardag. Tot en met 28 juni. Reserveren: tel. 00.32.70.34.46.44.

Gent

'Het zou om te lachen zijn, moest het niet om te schreien zijn. Trouwens, riskeert het u niet van te lachen want de Geboers zullen u eens komen arrangeren en al de rest erbij.' Schrijver Arne Sierens werkt met regisseur Johan Dehollander samen in De broers Geboers, t/m 30 mei in het Nieuwpoorttheater. Reserveren: tel. 00.32.9.2230000.

Hasselt

Provinciaal Centrum voor Beelden Kunsten-Begijnhof, Zuivelmarkt 33, toont werk van Anke Schäfer en Désirée Palmen, t/m 24 mei.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden