BELGIE

Theater Zuidpool speelt Vernietigen, zegt zij van Marguerite Duras, een parabel over ziekte en gezondheid, lijden en hartstocht. Stef De Paepe regisseert....

Antwerpen

In de Koninklijke Nederlandse Schouwburg zaterdag de première van Dom Juan van Molière in de regie van Daniel Benoin.

DeSingel brengt een jazzserie in triobezettingen. Woensdag de speciaal voor dit concert bijeengebrachte combinatie Steve Lacy (sopraansax), Derek Bailey (gitaar) en Reggie Workman (contrabas).

Brussel

Zaterdag bij het NTG (Nederlands Toneel Gent) de première van Shakespeares Midzomernachtsdroom. Voorstellingen van 1 oktober t/m 25 november, van woensdag t/m zaterdag en zondagmiddag. Regie en decor is van Niek Kortekaas.

Regisseur Willy Decker, dirigent Antonio Pappano en decorontwerper John Macfarlane, het team van de succesvolle productie 'Peter Grimes' bij de Munt, tekent nu voor Otello. Voorstellingen op 27 september, 1, 8, 15, 18, 21 oktober om 20 uur, 5 en 11 oktober om 15 uur.

Gent

De Vlaamse Opera brengt La Clemenza di Tito in een regie van Pierre Constant en decor van Roberto Platé. Muzikale leiding heeft de Engelsman Roy Goodman. Voorstellingen op 26, 28 en 30 september.

In het Museum voor Schone Kunsten Paris-Bruxelles, Brussel-Parijs. De tentoonstelling biedt een reconstructie van de culturele dynamiek tussen de 19de-eeuwse centra Brussel en Parijs, t/m 14 december.

Namen

In deze Belgische stad is sinds tien jaar een festival van Franstalige films. In de competitie wordt vooral gelet op de originaliteit van een film. Dit jaar ook een programma van Tunesische films, van 26 september t/ 4 oktober. Tel. 00-32-81241255, fax 81224384.

Oostende

Het Museum voor Moderne Kunst toont t/m 2 november een retrospectief van de Belgische landschapsschilder Emile Claus.

In Malpertuis-aan-zee, Jules Peurquaetstraat 27), dinsdag de première van De meester van Koekelare, een monoloog door Dries Vanhegen in regie van Sam Bogaerts. Voorstellingen op 26, 27 en 30 september, en op 4, 7, 11, 18, 21 en 25 oktober.

Otegem

De tentoonstelling Panamarenko 1967-1997 in Deweer Art Gallery biedt een overzicht van de belangrijkste werken van deze Belgische kunstenaar. Tot en met 19 oktober.

Tervuren

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika viert dit jaar het eeuwfeest met twee tentoonstellingen. 'Met de tram naar Kongo' visualiseert alle gebeurtenissen rondom de eerste tentoonstelling van het museum in 1897 die samenviel met de Wereldtentoonstelling in Brussel. Drie speciaal voor de gelegenheid ingerichte Afrikaanse dorpen werden bevolkt door 267 Afrikanen die het publiek zo direkt in contact bracht met het verre Kongo. Tot en met 16 november. Een tweede tentoonstelling (van 6 november tot en met 30 april 1998) geeft een overzicht van kunst uit Zimbabwe.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden