BELGIE

In de Bourla speelt het gezelschap van de Koninklijke Nederlandse Schouwburg Lanzarote Los Molinos ('Glengarry Glen Ross') van David Mamet, in de regie van Leo Madder....

Antwerpen

Der Aufhaltsame Aufstieg des Arturo Ui van Brecht is het laatste stuk dat Heiner Müller bij het Berliner Ensemble regisseerde. Een half jaar later overleed Müller en het stuk is daarmee zijn 'theatertestament' geworden. Het Berliner Ensemble speelt Brechts stuk op 14, 15 en 16 november in de Singel.

In de Koningin Elisabethzaal op 14 en 17 november De Vlaamse Opera met Strauss' Die Frau ohne Schatten in een concertuitvoering, o.l.v. Stefan Soltesz.

In Monty (Montignystraat 5, tel. 03-2386497) vandaag, vrijdag en zaterdag het Zuidelijk Toneel met De Doorspeler, een monoloog van Ramsey Nasr.

Galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3, heeft tijdens de Herfstsalon t/m 1 december onder meer werk van Kees van Dongen, Leon Spilliaert, Picasso, Matisse en Schwitters in huis.

Brugge

Tot en met 11 november in Belfort (Markt) de 13de Kunst- & Antiekbeurs. Dagelijks geopend van 14 tot 20 uur.

De tentoonstelling Meesterwerken op doek & keramiek in kunstcentrum Oud Sint-Jan toont een zeldzame combinatie van keramiek, schilderkunst en grafische kunst uit de fauvistische periode. Werk van Jean Puy, Louis Valtat, Georges Rouault en Kees van Dongen (t/m 17 november).

Brussel

Het Béjart Ballet uit Lausanne brengt A propos de ShAehérazade, een choreografie en regie van Maurice Béjart op muziek van Ravel, traditionele Iraanse muziek en werk van Rimsky-Korsakov. Op 7, 8 en 9 november in De Munt.

Zondag 10 november in het Paleis voor Schone Kunsten de première van een concertante uitvoering van Beatrice et Benedict van Berlioz o.l.v. Paul Daniel. Met Louise Winter en Stuart Neill in de titelrollen. Ook op 13, 16, 17 en 19 november.

Bibliotheca Wittockiana (Bemelstraat 21) toont haar mooiste banden op de tentoonstelling De Schatten van de Wittockiana. Tot en met 11 januari.

In Musea voor Schone Kunsten tot en met 15 september een schilderijenoverzicht van Leon Spilliaert.

Pierre Lahaut exposeert in Centre d'Art Contemporain (Avenue des Nerviens). 'Natures mortes', t/m 14 december.

De Koninklijke Vlaamse Schouwburg opent het nieuwe theaterseizoen met Oresteia van Aischylos in een regie van Franz Marijnen. Voorstellingen t/m 21 november.

Gent

In de Festivalhal Bijloke-Abdij op 8 en 11 november De Vlaamse Opera met Strauss' Die Frau ohne Schatten in een concertuitvoering.

De Rode Poort is de openingstentoonstelling van het Museum van Hedendaagse Kunst van Jan Hoet in het vroegere Jaarbeurscomplex. Van 9 november tot en met 2 februari.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden