BELGIE

De zomertentoonstelling in het beeldenpark Middelheim is gewijd aan de Britse beeldhouwer Anthony Caro (t/m 17 augustus)...

Antwerpen

In het Diamantmuseum, (Lange Herentalstraat 31-33) zijn Indische juwelen samengebracht, afkomstig van privécollecties. De meeste juwelen dateren uit de Mogol-periode (1526-1858). Uit de bloeitijd van het Mogolrijk, de 16de en 17de eeuw, zijn maar weinig juwelen bewaard gebleven. De tentoonstelling laat een honderdtal topstukken uit de 18de en 19de eeuw zien (t/m 17 augustus).

Boechout

Van 24 tot en met 27 juli biedt het Sfinks Festival in Boechout 'een avontuurlijke reis langsheen de vijf continenten'. Latijns Amerika wordt vertegenwoordigd door son-orkest Candido Fabre (Cuba) en de band van drummer-componist Carlinhos Brown (Brazilië). Uit Afrika komen Amampondo (Zuid-Afrika), zangeres Sally Nyolo (Kameroen), de akoestische band van Sam Mangwana (Republiek Kongo) en popzangeres Angelique Kidjo (Benin). Zanger Erique Morento en gitarist Tomatito brengen Spaanse flamenco, Radio Tarifa mixt die met Arabische muziek, rock en jazz, Orquesta Andalusi de Tetuan speelt de Marokkaanse variant van Andalusische muziek. Tel. 00-32-34556944, http://www.sfinks.be

Brussel

Op de Esplanade van het Jubelpark wordt elke vrijdag- en zaterdagavond een drive-in-movie gedraaid. Op het programma staan Mission Impossible, Independence Day, The English Patient e.a. Autolozen zijn ook welkom, er zijn knusse zitplaatsen. Tel. 00-32-23465949.

In de Koninklijke Musea voor de Schone Kunsten een retrospectief van Paul Delvaux. Met 120 schilderijen en 130 werken op papier. Tot en met 27 juli.

Tongeren

Het gras is ingezaaid, de carvans gekleurd en de waterski's ingevet. De Velinx wapent zich tegen de zomer door zich tot camping om te vormen. Een luchtige tentoonstelling hoort daar bij. Kitsch op sokkels, LABO goes CAMPing is een expositie met (nep)werk van kunstenaarscollectief Labo. Tot en met 24 augustus.

Watou

In de Belgische westhoek ligt dit dorpje dat al enige jaren de traditie kent van een Poëziezomer: een manifestatie waarin het werk van een beeldend kunstenaar wordt omringd door poëzie. In 'Miljardair van de droom' staat Panamarenko centraal, die onder meer een boek heeft gemaakt dat tijdens een 'leesritueel' met maximaal tien bezoekers door een 'poëziehostess' wordt gepresenteerd. Ook Knikkebeen, de kip in de vorm van een steltloper, heeft onderdak gekregen in het Watouse 'poëziehuis'. Ook zijn er Hofkes van Panamarenko en er is veel poëzie, van Elisabeth Eybers, Breyten Breytenbach, Luuk Gruwez, Eddy van Vliet, Rutger Kopland, Benno Barnard, Willem van Toorn en anderen. Watous Poëziezomer duurt tot en met 7 september; dagelijks van 14 tot 19 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden