BELGIË

Antwerpen..

Museum voor Fotografie: de Franse kunstenaar Philippe Terrier-Hermann neemt in zijn fotoinstallatie Intercontinental 1996-2000 het joie de vivre van de heersende klasse op de korrel, t/m 23 juli.

Museum Plantin-Moretus/Stedelijk Prentenkabinet (Vrijdagmarkt 22): Orbis Terrarum, tentoonstelling over cartografie en hedendaagse kunst, t/m 24 september.

Museum van Hedendaagse Kunst: een overzicht van installaties van Mona Hatoum (Beiroet, 1952), t/m 17 september; schilderijen van Eddy de Vos, t/m 27 augustus. Tel. 00.32.3.2385960.

Dranouter

Het 26ste Dranouter Folkfestival van 3 t/m 6 augustus biedt optredens van ruim zeventig groepen, van wereldsterren tot kleine onbekende groepen, van singer-songwriter tot street-band. Met Lou Reed, Robert Plant, Axelle Red, Tom Barman (dEUS), 16 Horsepower en The Chieftains. Tel. 00.32.57.446424

(www.folkdranouter.be).

Gent

S.M.A.K.: grote monumentale stalen sculpturen en werken op papier van de Amerikaanse minimal art-kunstenaar Richard Serra, t/m 20 augustus; fotograaf Carl de Keyzer exposeert in het kader van Keizer Karel 2000 zijn project EVROPA, waarvoor hij het voormalig imperium van Karel V doorkruiste, t/m 30 juli; niet de schilderijen, maar recente sculpturen en gedichten van Cobra-kunstenaar Karel Appel zijn t/m 24 juli te zien.

Gouvy

Muziek op de hooizolder en in de weiden van boerderij Madelonne in Sterpigny-Gouvy (Ardennen), met ruime kampeergelegenheid. Het 21ste Gouvy Jazz & Blues op 4, 5 en 6 augustus brengt vier grote tenoren: Scott Hamilton, Chico Freeman, Archie Shepp, Benny Golson. Tel. 00.32.80.517.769 of 511.190.

Villers-la-Ville

In de ruïnes van de kloosters bij Villers-la-Ville wordt t/m 12 augustus de musical Thyl Ulenspiegel opgevoerd, de legendarische Belgische held die het opnam tegen de Spaanse onderdrukkers. Tot en met 12 augustus. Tel. 00.32.71876865.

Watou

Na twintig jaar heeft Poëziezomer Watou nog steeds voorkeur voor geografische bescheidenheid. In de twintigste editie presenteert het een programma waarin kleine landen of de landen met een klein taalgebied centraal staan. Thema is 'storm centres', de onrusthaarden in kleinere taalgebieden die vaak enorme creativiteit losmaken. Conservator/curator Jan Hoet neemt de beeldende kunst voor zijn rekening, in nauwe samenwerking met Gwy Mandelinck, die de poëzie uitkoos. Dicht bij huis blijft het festival met de bijdragen van Panamarenko, Jan Fabre, Hugo Claus, Rob Birza, Rutger Kopland en Gerrit Komrij. Maar een groot deel komt van verder weg: uit Noorwegen, Bulgarije, Joegoslavië, Italië, Zweden, Griekenland, Luxemburg en Ierland. Tot en met 10 september. Tel. 00.32.57.388093.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden