BELGIE

Galerie In Situ, Arbeidsstraat 106, presenteert schilderijen van Jus Juchtmans en Patricia Spoelder, 31 oktober t/m 12 december...

Aalst

Antwerpen

Het Toneelhuis presenteert in de Bourlaschouwburg Cie. de Koe met 'De Nijl is in Caïro aangekomen', première op 5 november; van 10 t/m 14 november speelt Het Zuidelijk Toneel 'Bérénice' van Jean Racine in een enscenering van Pierre Audi.

Het Festival De Beweeging dat zijn vizier richt op het bewegingstheater in de kunst, heeft zichzelf opgedeeld in een drietal kleinere projecten per jaar. In Beweeging 2, van 29 oktober t/m 14 november stelt in een aantal workshops de blik scherp op enkele nazaten van Etienne Decroux, een van de grootmeesters van het moderne theater. Op 13 november is een internationaal symposium rond Decroux georganiseerd. Alle presentaties worden gehouden in de eigen werkplaats aan de Gasstraat 90. Tel. 00.32.3.2138660.

Galerie Micheline Szwajcer, Verlatstraat 14, werk van Luciano Fabro, Diego Morandini, Luisa Protti en Arianna Giorgi, 30 oktober t/m 5 december.

50 Years of surrealism in Galerie Rossaert, Nosestraat 7, toont werken op papier van de Britse surrealist Desmond Morris, 4 november t/m 10 januari. Opening op 31 oktober om 14 uur. Tel. 00.32.3.2132632.

Op het terrein van het openluchtmuseum voor beeldhouwkunst, Middelheim, een grote installatie van de Amerikaanse kunstenares Jessica Stockholder, t/m 15 november.

Brugge

In het Groeningemuseum, Dijver 12, een overzichtstentoonstellling van prenten, boeken, objecten en films van Marcel Broodthaers, t/m 17 januari.

Van Hans Memling tot Pieter Pourbus bestaat uit meer dan tweehonderd kunstwerken uit de zestiende eeuw. Tot en met 6 december in het Memlingmuseum/Oud Sint-Janshospitaal aan de Mariastraat 38. Reserveren niet verplicht maar wel aan te raden, tel 00.32.50446644.

In de O.L.Vrouwekerk Michelangelo, Albrecht Dürer en de mooiste Madonna's, t/m 6 december.

Brussel

In Aula Q, Pleinlaan 2, zondag optredens van The Glenn Branca Ensemble, the Wharton Tiers Ensemble, Phil Kline Boombox Orchestra, John Myer's Blastula en Jonathan Bopler. Informatie: tel. 00.32.2.4142907.

In Art Media, Wielemanshuis (Defacqzstraat 14), een tentoonstelling van Venetiaanse schilderkunst afkomstig uit de Hermitage, t/m 17 januari.

Galerie Mot & Van den Boogaard, Antoine Dansaertstraat 46, toont werk van Pierre Bismuth, t/m 28 november. Tel 00.32.25141010.

Gent

In het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst aan het Citadelpark wordt vandaag de prijswinnaar bekend gemaakt voor de J.C. van Lanschotprijs voor beeldhouwkunst van de Lage Landen 1998, en de nominaties voor de aanmoedigingsprijs (Alec de Busschère, Job Koelewijn en Fiona Tan, t/m 28 november.

In het Museum voor Sierkunst en Vormgeving een tentoonstelling over de uitvinder van het buigen van hout, Michael Thonet. Zijn Thonetstoeltjes behoren inmiddels tot de designklassiekers. Tot en met 13 december.

Oostende

In het Museum voor Schone Kunsten tentoonstellingen van etser en lithograaf Jakob Smits (t/m 13 december) en de schilder Roger Cools (t/m 22 november).

Tervuren

Het tweede gezicht in het Afrikamuseum bestaat uit zo'n 150 maskers uit West-Afrika, t/m 29 november.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden