BELGIE

Het stuk Equus van de Britse auteur Peter Shaffer is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een jongen die ogenschijnlijk zonder reden vijf paarden de ogen uitstak....

Antwerpen

Marcel Mariën & Les lèvres nues is een tentoonstelling met schilderijen, tekeningen, collages, objecten, foto's, boeken en documenten die een beeld geven van deze surrealistische kunstenaar. Mariën (1920-1993) sloot zich, na een ontmoeting met Magritte, in 1937 aan bij de groep rond Paul Nougé, die veel extremer was dan de surrealistische beweging in Parijs. Tot en met 7 juni in Rossaert (Nosestraat 7).

In de Vlaamse Opera op 1, 4, 7, 10 en 13 april voorstellingen van Wagners Tristan und Isolde, in een uitvoering o.l.v. Silvio Varviso. De regie is van Willy Decker.

In deSingel van 3 april t/m 31 mei een tentoonstelling van de architecten Carlo Baumschlager & Dietmar Eberle, vertegenwoordigers van het 'nieuwe bouwen'.

In deSingel vanavond, vrijdag en zaterdag het Ballett Frankfurt van William Forsythe met 'The The', 'Duo', 'Artifact II' en 'Of any if and'.

In de Koningin Fabiolazaal (Jezusstraat 28) nog t/m 28 maart Vier materies - vier musea, een selectie uit de verzamelingen van de vier musea van de provincie Antwerpen voor fotografie, zilver, diamant en textiel.

Brussel

In het Paleis voor Schone Kunsten, Austria im Rosennetz, een tentoonstelling waarin Harald Szeemann filosofeert over 'visionair Oostenrijk'. Tot en met 12 juli.

In de Fondation pour l'Architecture (Kluisstraat 55) de tweeledige tentoonstelling De stad in woorden die ook voor kinderen geschikt is. 'De alledaagse stad' toont tekeningen, foto's maquettes van gebouwen en openbare plaatsen die men dagelijks tegenkomt in de stad. 'De gedroomde stad' brengt de bezoeker in een niet bestaande stad: drijvend, ondergronds, in de ruimte, een spookstad. Tot en met 28 juni.

Een overzicht van de Belgische surrealistische schilder René Magritte in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Tot en met 28 juni.

In Galerij Christine en Isy Brachot Eerbetoon aan Magritte, een expositie met intieme foto's uit het leven van Magritte, zijn laatste werk en tekeningen. Tot en met 30 mei.

Het festival voor hedendaagse muziek Ars Musica: zaterdag Ensemble Modern met Ferneyhough en Albèra en een pianorecital door Ian Pace (ook op 29 maart); op 29 maart ook het Ensemble Musique Nouvelles (Murail, Dufourt, Kyburz); op 30 maart het Ensemble Elision met Barrett's 'Opening of the mouth', waarna op 31 maart een openbaar gesprek met Barrett. Voorts onder meer op 1 april het Orchestre Philharmonique du Luxembourg o.l.v. Ryan Kwamé met Ligeti, Lenners, Saariaho. Slotconcert op 4 april in de Hallen van Schaerbeek door het Ensemble Contemporain & Orchestre du Conservatoire de Paris o.l.v. Boulez met een Stockhausen-programma. Informatie tel. 00.32.2.5034990.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden