BELGIE

Voor de vierde keer in Aalst een papierbiënnale, Beeld/ Taal, die uit drie onderdelen bestaat: in het Oud-Schepenhuis Cartoon/ Kunst met werk van Glen Baxter en Benoît Van Innis, in de Werf Kunst/ Taal met werk van Joseph Semah, Amikam Toren en Till Velten en in het museum Oud-Hospitaal Beeld/...

Aalst

Antwerpen

Het festival Zomer van Antwerpen, dat loopt tot en met 30 augustus, biedt veel muziek op een zestal pleintjes, 'eetvoorstellingen' door Peep & Eat, spektakel door Cirque Komplex, en dan is er ook nog een 'geschift' zigeuner-orkest, een 'woest oratorium', een geluidsculptuur op basis van gerecyceld materiaal, straattheater en film in de openlucht aan de Scheldekaai. Informatie tel. 00.32.32208111.

In deSingel op 24, 25 en 26 augustus More Stately Mansions van

O'Neill, Ivo van Hoves Amerikaanse remake van Rijkemanshuis door de New York Theatre Workshop en het Zuidelijk Toneel.

16 Small installations is een tentoonstelling van Ilya Kabakov in het Mukha, nog t/m 23 augustus.

In het Hessenhuis Van goelag tot glasnost, 1956-1986, een presentatie van de Norton en Nancy Dodge Collectie. Deze grote verzameling geeft een beeld van het werk van de nonconformistische kunstenaars uit Moskou, Leningrad en andere Sovjet-steden onder het regime van Chroesjtsjov tot aan dat van Gorbatsjov, t/m 11 oktober.

De Vlaamse musicalversie van Les Misérables in regie van Ken Caswell staat tot en met 27 oktober in de Antwerpse Stadsschouwburg. Reserveren via Ticket Club tel. 00.31.70344111.

Brugge

Nadat het Memlingmuseum in '84 een tentoonstelling wijdde aan Pieter Pourbus en in '94 aan Hans Memling, is er nu een grote tentoonstelling over de periode tussen de beide grootmeesters in. Van Hans Memling tot Pieter Pourbus bestaat uit meer dan tweehonderd kunstwerken uit de zestiende eeuw. Tot en met 6 december. Reserveren niet verplicht maar wel aan te raden, tel 00.32.50446644.

In de O.L.Vrouwekerk bovendien Michelangelo, Albrecht Dürer en de mooiste Madonna's (t/m 6 december) en in de Stadsbibliotheek Een stad vol boeken. Bibliotheken en leescultuur in Brugge in de 16de eeuw (t/m 17 oktober).

Brussel

In het Paleis voor Schone Kunsten nog t/m 23 augustus een tentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge.

Knokke

Stenen en horizonten is een tentoonstelling van de Noorse kunstenares Anna-Eva Bergman (1907-1989) in Galerie Geukens & De Vil (Zeedijk 735). Het Noorse landschap is een belangrijk thema in Bergmans abstracte oeuvre (t/m 4 oktober).

Tervuren

De tentoonstelling Het tweede gezicht in het Afrikamuseum bestaat uit zo'n 150 maskers uit West-Afrika. Tot en met 29 november.

Turnhout

Op de 2de Internationaal Fotofestival Turnhout presenteren meer dan vijftig internationale fotografen hun werk op 13 locaties in de binnenstad. Medewerking verlenen o.a. Uwe Ommer, Patrick de Spiegelaere, Kim Manresa, Annie van Gemert, Ichiro Tacahara en Deen van Meer. Van 21 augustus t/m 6 september, steeds vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur.

In de Warande, Warandestraat 42, tentoonstellingen over de woningen van architect/beeldend kunstenaar Paul Neefs (t/m 30 augustus) en de theaterfoto's die Deen van Meer, maakte van Het Zuidelijk Toneel (t/m 6 september).

Watou

Voor het verdwijnt en daarna is een gedicht van Rutger Kopland, dat de bezoeker wordt meegegeven op zijn tocht langs de dertig beeldende-kunstwerken van de poëziezomer Watou. Museumdirecteur Jan Hoet koos dit jaar de kunst en de gedichten. Hij voegde daar nog theater aan toe, om de mobiliteit van de dichter en de beeldend kunstenaar te versterken. Op het lijstje van Hoet staan dertig kunstenaars, die allemaal voorkomen in de collectie van zijn Stedelijk Museum Actuele Kunst Gent, onder wie Joseph Beuys, Wim Delvoye, Marlène Dumas, Jan Fabre, Mario Merz en Thomas Schütte. De gedichten komen o.a. van H.H. ter Balkt, Hugo Claus, Rutger Kopland, en Jean Pierre Rawie. Tot en met 6 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.