BELGIE

De tentoonstelling Breughel - Brueghel, over de Vlaamse schilderfamilie die de schilders Pieter Brueghel de Jonge (1564-1637) en Jan Brueghel de Oude (1568-1625) voortbracht, t/m 26 juli in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten....

Antwerpen

Galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3, presenteert schilderijen van Enrico Baj, Asger Jorn en Daniel Spoerri, t/m 12 juli.

In deSingel t/m 31 mei een tentoonstelling van de architecten Carlo Baumschlager & Dietmar Eberle, aanhangers van het 'nieuwe bouwen'.

Brussel

In het KunstenFESTIVALdesArts, dat nog t/m 30 mei duurt, voorstellingen van Michel Khleifi, Hakim Marzougui, Ingrid von Wantoch, Claude Régy, Martine Wijckaert, Trisha Brown, Ana Torfs, Ea Sola, Howard Barker, El Periférico, The Jerusalem Khan Theatre, Pierre Droulers en Guy Cassiers. Er is een uitgebreid filmprogramma en Ritsaert ten Cate toont er zijn installatie 'Crush Time'. Reserveren tel. 32.70.233889.

Galerie Xavier Hufkens, Sint-Jorisstraat 6, heeft werk van Michelangelo Pistoletto in huis, t/m 30 mei.

Museum van Elsen (Ixelles) heeft een tentoonstelling in huis uit de collectie van Russische avantgarde-verzamelaar N.D. Lobanov-Rostovski, met tekeningen, zeefdrukken, gouches aquarellen van avantgarde kunstenaars die begin deze eeuw kostuums en decors voor het moderne Russische theater ontwierpen, t/m 30 mei.

In het Paleis voor Schone Kunsten, Austria im Rosennetz, een tentoonstelling waarin Harald Szeemann filosofeert over 'visionair Oostenrijk'. Tot en met 12 juli.

Een groot overzicht van de Belgische surrealistische schilder René Magritte in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, t/m 28 juni. Reserveren: tel. 00.32.70.34.46.44.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden