BELGIE

Antwerpen..

In deSingel vrijdag 7 mei het duo van pianist Cecil Taylor en slagwerker Gerry Hemingway.

In het Muhka, Leuvenstraat, een tentoonstelling van Alex Vermeulen, een kunstenaar die met schaalmodellen van zijn beelden naar New York ging om daar de reacties van New Yorkers vast te leggen op video. Tot en met 13 juni.

In deSingel t/m 30 mei SubUrban Options, een tentoonstelling over de manier waarop landschaps- en stadsfotografie het denken van planologen en stedenbouwers beïnvloedt. Met werk van Van Alphen, Den Hollander, Markerink, Bousema, Swart, Baart e.a. Tel. 00.32.3.2482828.

Galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3, toont een grafisch overzicht van Pierre Alechinsky, t/m 30 mei; in Galerie Rossaert, Nosestraat 7, presenteren Ronny en Jessy van de Velde 'logogrammen' van Christian Dotremont, t/m 30 april.

Brussel

De Munt herneemt de operaproductie Orphée aux enfers van Offenbach, onder muzikale leiding van Mark Stringer. Voorstellingen nog op 30 april en 4 en 5 mei; op 2 mei een matinee. Tel. 00.32.2.2291211.

Curator Jan Hoet zocht vijf kunstenaars uit die zich verhouden tot het thema kunst en leefmilieu. Dat resulteerde in een tentoonstelling en een publicatie onder de titel Umwelt/Umfeld. Op de tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten werk van Joseph Beuys, Panamarenko, Bjarne Melgaard, Benoit Platéus en Stan Douglas. Van 29 april t/m 13 juni.

Rosas, het gezelschap van Anna Teresa De Keersmaeker danst de bestaande stukken 'Just Before' (1997), 'Quartett' (1999), 'Zelfbeschuldiging' en het nieuwe stuk 'I said I', van 6 t/m 15 mei in het Lunatheater. Tel. 00.32.2.2015959.

In het Paleis voor Schone Kunsten schilderijen, video's en installaties van de Britse kunstenaar Mark Wallinger, t/m 25 april; zwartwitwerk van Jan Vercruysse, t/m 2 mei.

Charleroi

Musée de la Photographie, Avenue Paul Pasture 11, presenteert foto's van Afrika, nu eens niet door de ogen van de blanke, westerse samenleving, maar door hedendaagse Afrikaanse fotografen, tot en met 22 mei.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden