BELGIE

In de KNS-Bourlaschouwburg t/m 25 januari om 20 uur de voorstelling Nathan de Wijze, naar het klassieke verhaal van Gotthold Ephraim Lessing....

Antwerpen

In het Museum van Hedendaagse Kunst kunstwerken verworven door de Vlaamse Gemeenschap in 1994 en 1995. Met werk van Guillaume Bijl, Thierry De Cordier, Monika Droste, Ria Paquée, Luc Tuymans e.a. (t/m 12 januari).

Brussel

In de Vlaamse Schouwburg op 3, 4 en 5 januari om 20 uur de reprise van de dansproductie 'Mountains made of barking' van Wim Vandekeybus.

Bibliotheca Wittockiana (Bemelstraat 21) toont haar mooiste banden op de expositie De Schatten van de Wittockiana (t/m 11 januari).

Een tentoonstelling over architect Victor Horta in het Paleis voor Schone Kunsten. Aan de hand van foto's, ontwerptekeningen, modellen, reconstructies en meubels worden de aspecten van zijn architectuur en zijn evolutie van art nouveau naar art deco toegelicht (t/m 5 januari).

De Duitse fotograaf Karl Blossfeldt (1865-1932) is bekend geworden door zijn extreem gedetailleerde zwart-wit opnamen van bloemen en planten. In totaal maakte hij er zo'n 6000. In het Paleis van Schone Kunsten een overzicht (t/m 5 januari).

Doornik

In het Museum voor Schone Kunsten Dromen van bouwwerken, een overzicht van architectuurprojecten 'van Eugen Robick tot Victor Horta' (t/m 5 januari).

Oostende

In opdracht van Theater Malpertuis schreef Bert Popelier Spilliaert, mijn vreemde naam. Regisseur Herman Verschelden bewerkte de monoloog op basis van de aanwezige werken en hun opstelling tijdens de expositie 'Van Ensor tot Delvaux', tot en met 2 februari te zien in het Museum voor Moderne Kunst. Karel Vingerhoets leidt als Spilliaert de toeschouwer rond in zijn leven en oeuvre. Op 3, 4 en 5 januari, om 20 en 21.30 uur.

Turnhout

Drie illegale arbeiders vieren in een confectieatelier een verjaardag, met veel drank en een opblaaspop. Het feestje ontaardt in een ruzie en er valt een dode. In paniek richten de daders zich tot God, waarna hun fantasie op hol slaat. Kakkkerlakken heet de voorstelling van de Turkse schrijver éaban Ol, gespeeld door toneelgroep Ceremonia uit Gent, in een regie van Eric De Volder. Op 7 en 8 januari om 20.15 uur in de Warande.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.