BELGIE

Afsluiter van het theaterseizoen in deSingel is Max Black van de Duitse theatermaker Heiner Goebbels,'een virtuoos in het combineren van taal en beweging, geluid en beeld'....

Antwerpen

De Amerikaanse contrabassist Milt Hinton (87) treedt niet meer op, maar maakt op zijn oude dag een tweede carrière als jazzfotograaf. Cultureel Centrum Luchtbal, Columbiastraat 110, exposeert een keuze uit de jazzportretten die Hinton sinds de jaren dertig tijdens studiosessies, concerten en privé-feestjes maakte, t/m 31 mei.

In deSingel op 27 mei Tunes for Horn Guys, met de saxofonisten Michael Moore, Ab Baars, Tobias Delius en Frank Gratkowsky en trombonist Wolter Wierbos.

Paul Berkenman maakte een Vlaamse bewerking van de Nederlandse vertaling van de musical Les Misérables, die op 24 mei in de Antwerpse schouwburg in première gaat. Een productie van Music Hall i.s.m. Robin de Levita. De regie is van de Engelsman Ken Caswell. In de hoofdrollen Hans Peter Janssens, Hilde Norga en Addo Kruizinga.

Galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3, presenteert schilderijen van Enrico Baj, Asger Jorn en Daniel Spoerri, t/m 12 juli.

In deSingel t/m 31 mei een expositie van de architecten Carlo Baumschlager & Dietmar Eberle, voorgangers van het 'nieuwe bouwen'.

Brussel

In het Paleis voor Schone Kunsten een tentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (1955). Hij maakt tekeningen en grafiek, is acteur, filmregisseur en scenarist. In het KunstenFESTIVALdesArts is onlangs zijn eerste operaproductie (Monteverdi's 'Il Ritorno d'Ulisse') in première gegaan, een combinatie van poppentheater en tekenfilm. Zijn hele werk is doordrongen van de Zuid-Afrikaanse sociale en politieke realiteit. Tot en met 23 augustus.

In het KunstenFESTIVALdesArts, dat nog t/m 30 mei duurt, voorstellingen van Michel Khleifi, Hakim Marzougui, Ingrid von Wantoch, Claude Régy, Martine Wijckaert, Trisha Brown, Ana Torfs, Ea Sola, Howard Barker, El Periférico, The Jerusalem Khan Theatre, Pierre Droulers en Guy Cassiers. Er is een filmprogramma en Ritsaert ten Cate toont er zijn installatie 'Crush Time'. Reserveren tel. 32.70.233889.

In het Paleis voor Schone Kunsten, Austria im Rosennetz, een tentoonstelling waarin Harald Szeemann filosofeert over 'visionair Oostenrijk'. Tot en met 12 juli.

Het grote overzicht van de Belgische surrealistische schilder René Magritte in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, wordt gehouden ter gelegenheid van Magritte's 100ste verjaardag. Het omvat ruim tweehonderd werken, afkomstig uit de eigen collectie, en uit collecties en privéverzamelingen wereldwijd. Tot en met 28 juni. Reserveren: tel. 00.32.70.34.46.44.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden