BELGIE

In de repetitieruimte van toneelgroep De Tijd (Sint-Paulusstraat 23) exposeert Patrick De Spiegelaere zijn theaterfoto's. Tot en met 4 april, maandag t/m zaterdag van 14 tot 17 uur....

Antwerpen

De Beweeging, het Antwerpse festival voor dans- of anderszins fysieke theatervoorstellingen, besluit dit weekeinde met een 'keuzeprogramma', vandaag en vrijdag van 19 tot 23 uur in De Beweeging (Gasstraat 90) en IMEA-zaal met voorstellingen van Kinkaleri, Annamirl van der Pluijm, Marc Vanrunxt, Randi De Vlieghe en Ilse Roman. Zaterdag 'de Sluiter' met enkele videovertoningen en de voorstelling van Ilse Roman en La Ribot. Reserveren tel. 00.32.32138660.

In het MUHKA (Leuvenstraat 32) t/m 29 maart De tuin, de nacht en het afscheid, een tentoonstelling van Michel Huisman (1957), wiens beelden een soort apparaten zijn met een 'nietsverhullende naaktheid'.

In deSingel op 12 en 13 maart de reprise van Glowing Icons, het derde deel van de Trilogie van het lichaam van Jan Fabre; van 25 t/m 28 maart in deSingel het Ballett Frankfurt van William Forsythe met 'The The', 'Duo', 'Artifact II' en 'Of any if and'; t/m 15 maart in deSingel een tentoonstelling over het werk van de architect Peter Callebout (1916-1970).

Brussel

Van 19 t/m 29 maart in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg Othello van Shakespeare in de regie van Franz Marijnen.

In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten een groot overzicht van René Magritte, t/m 28 juni.

Vandaag begint het festival voor hedendaagse muziek Ars Musica met concerten door Jeune Philharmonie & Ensemble Musiques Nouvelles met werk van Lachenmann en Quatuor Pianos-Percussions met Reich, Ligeti & Nancarrow en Bartók in Théâtre Marni; op 13 maart het Arditti String Quartet met Boemans en Barret in de Muntschouwburg; op 14 maart Ictus met werk van Reich in de Beursschouwburg; op 15 maart in het Paleis voor Schone Kunsten om 11 uur de pianist Stéphane Ginsburg met Ives, Wolpe, De Putter, Carter en om 20 uur het Symfonieorkest van de Munt; op 19 maart beginnen de masterclasses compositie door Brian Ferneyhough; op 20 maart het London Symphony Orchestra o.l.v. Pierre Boulez. Het festival duurt tot en met 4 april; informatie tel. 00.32.2.5034990.

De tentoonstelling C'est la vie in het Centre d'Art Contemporain bestaat uit werk van Sally Mann, Lucy Gunning, Joachim Mogarra, Erwin Wurm, Joel Bartolomeo en Stefan Banz. Tot en met 18 april.

Gent

Op 18 maart in de Vlaamse Opera de première van Tristan und Isolde van Wagner o.l.v. Silvio Varviso, in een regie van Willy Decker. Ook op 21 en 24 maart, steeds om 18.30 uur.

Voor De Tijd schreef Paul Pourveur Noorderlicht (drie ongeïdentificeerde lijken op zoek naar hun geschiedenis) en Vaders & Zonen (een wetenschapper, een aleo-antroloog en een receptionist worstelen met de oorsprong van hun wortels). Gespeeld door Dirk Buyse Wim van der Grijn en Lucas Vandervorst. 'Vaders en zonen' op 12, 13 en 14 maart; 'Noorderlicht' van 18 t/m 21 maart in de Minard Schouwburg. Tel. 09-2672828.

In het Archief en Museum van de Socialistische Arbeidersbeweging (AMSAB) in de Bagattenstraat t/m 27 maart The Chairman Smiles, een verzameling affiches uit de voormalige Sovjet-Unie, Cuba en China.

Hasselt

De beeldende kunstenaars Karin Arink, Rolly Brouwer, Ludovicus, Karen Oldenburg en Mitsue Togawa lieten zich inspireren door stoffen en kleding. Het werd een heel gevarieerde tentoonstelling, Stof tot nadenken: van losse kraagjes, tot een gebreid sculptuur en hoepeljurken van hoefijzers. Tot en met 26 april in het Stedelijk Modemuseum.

Otegem

Nog t/m 15 maart in de Deweer Art Gallery de tentoonstelling Een ontmoeting/ Vstrecha - Jan Fabre & Ilya Kabakov.

Turnhout

Het Gevolg speelt Aan het eind van de aspergetijd van Frank Houtappels in de regie van Ignace Cornelissen. Drie zusjes ontmoeten elkaar bijna dagelijks in een kapsalon, waar ze klagen en dromen over een ander, beter leven. Op 18 (première), 19 en 20 maart in de Warande.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden