BELGIE

16 Small installations is een tentoonstelling van Ilya Kabakov in het Mukha, t/m 23 augustus...

Antwerpen

Photographie 1896-1898 is de zomertentoonstelling van het Jubelparkmuseum. In 1896 kocht de Belgische overheid een groot aantal foto's die een begin hadden kunnen zijn van het eerste museum van de fotografie ter wereld. Honderd jaar later alsnog een presentatie, t/m 6 september.

In het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven (Minderbroedersstraat 22) De schrijver en zijn biotoop, schrijversportretten van Carine Demeter (t/m 26 september) en een tentoonstelling over Gerard Walschap t.g.v. zijn honderdste geboortedag (t/m 29 augustus).

In het Hessenhuis Van goelag tot glasnost, 1956-1986, een presentatie van de Norton en Nancy Dodge Collectie. Deze grote verzameling geeft een beeld van het werk van de nonconformistische kunstenaars uit Moskou, Leningrad en andere Sovjet-steden onder het regime van Chroesjtsjov tot aan dat van Gorbatsjov, t/m 11 oktober.

Het openluchtmuseum voor beeldhouwkunst Middelheim aan de Middelheimlaan 61, presenteert een tentoonstelling van Franz West, t/m 16 augustus.

De tentoonstelling Breughel - Brueghel, over de Vlaamse schilderfamilie die de schilders Pieter Brueghel de Jonge (1564-1637) en Jan Brueghel de Oude (1568-1625) voortbracht, t/m 26 juli in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

Brussel

In het Paleis voor Schone Kunsten, Austria im Rosennetz, beeldhouwkunst, film, schilderkunst en architectuur uit Oostenrijk, geselecteerd door Harald Szeemann. Tot en met 12 juli.

Dour

In het Belgische plaatsje Dour wordt dit weekend het Dour-festival gehouden, met Dawn Of The Replicants, Faithless, Hawkwind, Jesus & Mary Chain, Echo & The Bunnymen, Bernard Butler, Chokebore, Pro Pain, Symposium en 16 Horsepower (vrijdag), Asian Dub Foundation, Autechre, Lee 'Scratch' Perry, Liberator, Macka B & Robotniks, Madball, Skatalites, Suicidal Tendencies (zaterdag), Agnostic Front, Anne Clark, Fun-Da-Mental, Murphy's Law, Rammstein, Senser, Sheer Terror en Transam (zondag).

Gent

Meaning is Moist is een tentoonstelling van Suchan Kinoshita in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Tot en met 31 juli.

Tervuren

De tentoonstelling Het tweede gezicht in het Afrikamuseum bestaat uit zo'n 150 maskers uit West-Afrika. Tot en met 29 november.

Watou

Voor het verdwijnt en daarna is een gedicht van Rutger Kopland, dat de bezoeker wordt meegegeven op zijn tocht langs de dertig beeldende-kunstwerken van de poëziezomer Watou. Museumdirecteur Jan Hoet koos dit jaar de kunst en de gedichten. Hij voegde daar nog theater aan toe, om de mobiliteit van de dichter en de beeldend kunstenaar te versterken. Op het lijstje van Hoet staan dertig kunstenaars, die allemaal voorkomen in de collectie van zijn Stedelijk Museum Actuele Kunst Gent, onder wie Joseph Beuys, Wim Delvoye, Marlène Dumas, Jan Fabre, Mario Merz en Thomas Schütte. De gedichten komen o.a. van H.H. ter Balkt, Hugo Claus, Rutger Kopland, en Jean Pierre Rawie. Tot en met 6 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden