BELGIE

Het Provinciaal Museum voor Fotografie viert dit najaar zijn tienjarig bestaan aan de Waalse Kaai, een reden om terug te blikken op pioniers van de Belgische fotografie....

Antwerpen

Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen brengt in de Schouwburg vanaf 20 december een geheel eigen versie van het avondvullend sprookjesballet De Notenkraker, in een choreografie van André Prokovsky. Aanvang 21 uur.

In de KNS-Bourlaschouwburg gaat op 21 december om 20 uur de voorstelling Nathan de Wijze in première, naar het klassieke verhaal van Gotthold Ephraim Lessing. Plaats van handeling is het Jeruzalem van de kruistochten.

Brussel

De expositie De rijkdom van de eenvoud, hedendaagse architectuur in Vlaanderen is een initiatief van de Fondation pour l'Architecture (Kluisstraat 55). De tentoonstellingsmakers signaleren een tendens naar eenvoud en heldere abstractie die zich sinds de jaren tachtig aftekent in de architectuur in Vlaanderen. Tot en met 16 februari.

In de Vlaamse Schouwburg het theaterdebuut van publiciste Anne Vegter, 'Het recht op fatsoen' (t/m 22 december en op 26 en 29 december). Verder reprises van een drietal dansproducties van Wim Vandekeybus, 'Bereft of a blissful union' (26 t/m 29 december) en 'Mountains made of barking' (3, 4 en 5 januari).

Symfonieorkest en koor van de Munt brengen Die Zauberflöte van Mozart in première o.l.v. David Robertson. In een enscenering van Ursel & Karl-Ernst Herrmann. Het is een reprise van de Salzburg-productie uit 1991. Voorstellingen 19, 20, 26, 27, 31 december om 19 uur, op 22 en 29 december om 15 uur.

Gent

Het Nederlands Toneel Gezelschap speelt in de Koninklijke Schouwburg Het oneindige verhaal, naar het boek van de Duitse schrijver Michael Ende en de gelijknamige filmversie 'The never ending story'. Tot en met 1 januari.

Oostende

In opdracht van Theater Malpertuis en de stad Oostende schreef Bert Popelier het toneelstuk Spilliaert, mijn vreemde naam. Regisseur Herman Verschelden bewerkte de monoloog op basis van de aanwezige werken van Spilliaert en hun opstelling op de expositie 'Van Ensor tot Delvaux', die tot en met 2 februari is te zien in het Museum voor Moderne Kunst. Karel Vingerhoets leidt als Spilliaert de toeschouwer rond in zijn leven en oeuvre. Op 27, 28, 29 december en 3 en 5 januari, om 20 en 21.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden