BELGIE

Het openluchtmuseum voor beeldhouwkunst Middelheim aan de Middelheimlaan 61, presenteert een tentoonstelling van Franz West, van 7 juni t/m 16 augustus....

Antwerpen

Vlaanderen heeft nu ook zijn eigen Misérables. De Engelsman Ken Caswell regisseerde Hans Peter Janssens, Hilde Norga, Addo Kruizinga e.a. De musical staat voor onbepaalde tijd in de Antwerpse Stadsschouwburg.

De tentoonstelling Breughel - Brueghel, over de Vlaamse schilderfamilie die de schilders Pieter Brueghel de Jonge (1564-1637) en Jan Brueghel de Oude (1568-1625) voortbracht, t/m 26 juli in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

In het Museum voor Fotografie, Waalse Kaai 47, een tentoonstelling van Lynne Cohen, t/m 14 juni.

De World Press Photo-expositie staat t/m 14 juni in het Provinciaal Museum voor Fotografie.

Galerie Ronny van de Velde, IJzerenpoortkaai 3, presenteert schilderijen van Enrico Baj, Asger Jorn en Daniel Spoerri, t/m 12 juli.

Marcel Mariën & Les lèvres nues is een tentoonstelling met schilderijen, tekeningen, collages, objecten, foto's, boeken en documenten die een beeld geven van deze surrealistische kunstenaar. Nog t/m 7 juni bij Rossaert (Nosestraat 7).

Brussel

In het Paleis voor Schone Kunsten een tentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (1955). Hij maakt tekeningen en grafiek, is acteur, filmregisseur en scenarist. In het KunstenFESTIVALdesArts ging zijn eerste operaproductie (Monteverdi's 'Il Ritorno d'Ulisse') in première, een combinatie van poppentheater en tekenfilm. Eind juni is de voorstelling in het Holland Festival te zien. Kentridge's werk is doordrongen van de Zuid-Afrikaanse sociale en politieke realiteit. Tot en met 23 augustus.

In het Paleis voor Schone Kunsten, Austria im Rosennetz, een tentoonstelling waarin Harald Szeemann filosofeert over 'visionair Oostenrijk'. Tot en met 12 juli.

In de Fondation pour l'Architecture (Kluisstraat 55) de tweeledige tentoonstelling De stad in woorden die ook voor kinderen geschikt is. 'De alledaagse stad' toont tekeningen, foto's maquettes van gebouwen en openbare plaatsen die men dagelijks tegenkomt in de stad. 'De gedroomde stad' brengt de bezoeker in een niet bestaande stad: drijvend, ondergronds, in de ruimte, de spookstad. Tot en met 28 juni.

Het overzicht van René Magritte in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, omvat ruim tweehonderd werken, afkomstig uit de eigen collectie en privéverzamelingen wereldwijd. Tot en met 28 juni. Reserveren tel. 00.32.70.34.46.44.

Gent

Solidatus: 'een combinatie van soldaat, solidair, songfestival en softenon'. Victoria speelt 'Solidatus', op 4, 5 en 6 juni in het eigen theater aan het Fratersplein 7. Reserveren tel. 00.32.9.2690969.

Juan Carlos García & Lanònima Imperial staat vanavond in De Vooruit met de dansvoorstelling 'Cuerpo de Sombra y Luz'. Verder presenteren binnenkort twee leerlingen van P.A.R.T.S, de dansopleiding van Anne Teresa De Keersmaeker zich daar: van Salva Sanchis is de choreografie 'Less than a Moment' een stuk voor vijf dansers (16 juni); 'Elea: Sphingein' door Arco Renz is een dansvoorstelling over verlangen (18 juni).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden